Το επόμενο Peugeot 308 επιβάλλει

11.169 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2020

Η γαλλική μικρή και μεσαία, στη νέα της γενιά, θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που συναντήσαμε στο 208 και τα SUV της μάρκας και θα είναι εξοπλισμένα με υβριδικούς κινητήρες.

Peugeot: όλα τα μοντέλα σε νέες ειδικές τιμέςFord: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι η Peugeot θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο 308 για τη μικρή και μεσαία κατηγορία το 2021, προκειμένου να πάρει μερίδιο αγοράς από τα νέα Volkswagen Golf και Toyota Corolla, αλλά και από άλλα μοντέλα όπως το Hyundai i30, το Honda Civic, το SEAT Leon και ούτω καθεξής.

Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται ήδη σε δημόσιους δρόμους και ο ρωσικός ιστότοπος kolesa.ru προσπαθεί τώρα να δείξει στο κοινό πώς θα μπορούσε να μοιάζει το ολοκαίνουργιο Peugeot 308 τόσο μπροστά όσο και πίσω. Το πρόβολο αποτελείται από μια τεράστια μάσκα που έχει στο κέντρο της το έμβλημα της μάρκας, ενώ δίπλα της υπάρχουν δύο μεγάλα φωτιστικά. Τα φώτα ημέρας LED που θυμίζουν χαυλιόδοντες και στολίζουν τα νεότερα μοντέλα της μάρκας θα δώσουν το «παρόν» εδώ.

Οι ριζικές αλλαγές σε σύγκριση με το τρέχον μοντέλο θα είναι στο πίσω μέρος, όπου σύμφωνα με το ανεξάρτητο σχέδιο, οι Γάλλοι θα υιοθετήσει μονό φώτα, εμπνευσμένα από τα 3008 και 508, αλλά χωρίς τα γνωστά διαγώνια “καρφιά”, αλλά με μια φάση που θα διασχίζει την πόρτα του χώρου αποσκευών που ενώνει τα δύο σώματα. Το Peugeot 308 θα προσφέρεται επίσης σε έκδοση station wagon (SW) που θα κάνει ντεμπούτο αργότερα, μετά την έκδοση hatchback, ενώ όσον αφορά τις διαστάσεις της νέας γενιάς, δεν θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες αποκλίσεις.

Στον τομέα των κινητήρων, το νέο 308 αναμένεται να τεθεί στη σειρά των υβριδικών εκδόσεων Plug-in, αλλά και μια αθλητική έκδοση PSE (Peugeot Sport Engineered) και πάλι με plug-in υβριδική τεχνολογία ισχύος κοντά σε 300 ίππους που θα αντικαταστήσει τα γνωστά μας “War” GTi. Ταυτόχρονα, πρέπει να αναμένουμε ότι η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει άλλους ήπια υβριδικούς κινητήρες, καθώς και τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου PureTech και BlueHDi.

Κλείνοντας, το κόστος αγοράς μπορεί να “τσίμπησε” λίγο προς τα πάνω σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά, λόγω του πλούσιου προίκα που θα λάβει. Όσο για την παραγωγή του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο Mulhouse, ενώ σε τι έχει να κάνει με το πότε θα δούμε το νέο 308, δεν αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του πριν από τα μέσα του 2021.

Source