Πώς η Volkswagen θα προσπαθήσει να προσπεράσει την Tesla

Η Volkswagen θέλει να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει την Tesla, η οποία είναι το σημείο αναφοράς.

Την Παρασκευή 13/11 ο γερμανικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσει σε επενδύσεις 73 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της ηλεκτρικής πρόωσης, της αυτόνομης οδήγησης, των ψηφιακών υπηρεσιών και του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική MEB της Volkswagen είναι το ID.3. Ένα hatchback που ξεκινά με πολύ καλά περγαμηνή την εμπορική του πορεία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις του Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν κατώτερο από το Tesla Model 3, ειδικά όσον αφορά το λογισμικό.

“Θα είναι ένας αγώνας με τον Tesla”

Το γεγονός ότι η Volkswagen υστερεί σε όρους λογισμικού αναγνωρίζεται ακόμη και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, Herbert Diess, που έχει πολύ καλή σχέση με τον Elon Musk. «Θα είναι ένας αγώνας με τον Tesla. Και μεγαλώνουν γρήγορα. Έχουμε περισσότερους διαφορετικούς τύπους φορέων, και όσον αφορά το δίκτυο αντιπροσώπων, πρέπει να έχουμε ένα πλεονέκτημα έναντι της TeslaΟ Diess σχολίασε, προσθέτοντας: “Τα επόμενα χρόνια θα είναι σημαντικό να αναλάβουμε ηγετική θέση στον τομέα του λογισμικού αυτοκινήτων. Μόνο ως εταιρεία ψηφιακής κινητικότητας μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ατόμων για ατομική, βιώσιμη και πλήρως δικτυωμένη κινητικότητα στο μέλλον».

Το αναθεωρημένο επενδυτικό πρόγραμμα

Το σχέδιο για επενδύσεις σε μελλοντικές τεχνολογίες έχει αναθεωρηθεί σε σύγκριση με πέρυσι. Ο αρχικός προγραμματισμός μίλησε για 60 δισεκατομμύρια ευρώ για περίοδο πέντε ετών, αλλά βάσει του αναθεωρημένου προγράμματος το ποσό αυξήθηκε φέτος στα 73 δισεκατομμύρια ευρώ.

Volkswagen
Volkswagen

Η τεράστια επένδυση περιλαμβάνει την επιτάχυνση της ανάπτυξης λογισμικού και την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, καθώς και την ψηφιοποίηση των βιομηχανικών διαδικασιών και τη σύνδεση των εργοστασιακών μονάδων της εταιρείας στο cloud.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Volkswagen, 27 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν τα επόμενα πέντε χρόνια στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της μάρκας, 35 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλα 11 δισεκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία υβριδικών plug-in εκδόσεων όλων των μοντέλων που αποτελούν τη γκάμα των προϊόντων της.

Πηγή 1, 2

.Source