Ποια μοναδικά φρένα μίνι αυτοκινήτου από μόνα τους;

Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν πολλά συστήματα περιουσιακά στοιχεία, παθητική ασφάλεια και βοήθεια οδηγού, τα οποία αποτρέπουν ένα ατύχημα, ή προστατεύουν όταν συμβεί το αναπόφευκτο. Τώρα όλα τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ESP και τουλάχιστον 6 αερόσακους, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν το απαραίτητο και σωστικό σύστημα. αυτόνομο φρενάρισμα.

Δείτε επίσης: Γενναίες εκπτώσεις στο νέο Hyundai i20

Σε μικρότερα αυτοκίνητα της πόλης, ή αλλιώς μίνι μοντέλα Όπως είναι γνωστό, οι κατασκευαστές εξακολουθούν να κάνουν κάποιες “εκπτώσεις” στα συστήματα βοήθειας του οδηγού. Εξαίρεση στον κανόνα είναι νέο Hyundai i10, ως έχει το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, εξοπλισμένο από τη βασική έκδοση των 11.340 ευρώ με ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει αυτόνομα συστήματα πέδησης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας, βοήθεια διατήρησης λωρίδας και σύστημα αυτόματης ρύθμισης υψηλής δέσμης

Όλα αυτά αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια της οδήγησης και προστατεύουν από μια κακή στιγμή ή ονειροπόληση. Κάτι που μπορεί εύκολα να συμβεί είναι ότι το όχημα στα μπροστινά φρένα και ο οδηγός που ακολουθεί δεν έχουν χρόνο να αντιδράσουν εγκαίρως. Το σύστημα αποφυγής εμπρός σύγκρουσης Υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης προς τα εμπρός (FCA) παρακολουθεί τον δρόμο μπροστά με την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών. Εάν εντοπίσει κίνδυνο, τότε προειδοποιεί πρώτα τον οδηγό και μετά εάν δεν αντιδράσει, τότε φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει ή να μειώσει τη σοβαρότητα μιας σύγκρουσης.

Δείτε επίσης: Το νέο Hyundai Kona 1.6T 198 PS σε προκλητική τιμή

Επίσης το Lane Keeping Assist (LKA) χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για την παρακολούθηση οδικών σημάνσεων. Σε περίπτωση τυχαίας αφαίρεσης του οχήματος από τη λωρίδα του, προειδοποιεί τον οδηγό και μπορεί να εφαρμόσει διορθωτικούς ελιγμούς διεύθυνσης για να το επαναφέρει.

Επιπλέον, το νέο Hyundai i10 εξοπλισμένος με Σύστημα ηλεκτρονικών κλήσεων και είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία που προσφέρει τη δυνατότητα να καλέσετε τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, χωρίς να έχετε τηλέφωνο μαζί σας, όποτε βρίσκεστε σε απρόβλεπτη κατάσταση.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Hyundai i10 1,0 67 hp

Source