Το Electric SAV θα υποστηρίξει το δίκτυο 5G

BMW iX

Σύμφωνα με τη BMW, το νέο ηλεκτρικό SAV iX θα είναι το πρώτο πολυτελές μοντέλο που υποστηρίζει την τεχνολογία δικτύου 5G.

Η BMW iX είναι η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της Βαυαρίας. Το ηλεκτρικό SAV έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του την Τετάρτη 11/11 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2021. Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα, το iX θα είναι το πρώτο πολυτελές μοντέλο που υποστηρίζει την τεχνολογία δικτύου 5G.

Το 5G είναι το επόμενο επίπεδο συνδεσιμότητας και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για το επόμενο βήμα στον τομέα των κινητών. Προσφέρει εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης δεδομένων (π.χ. ταχύτητα) και χαμηλό λανθάνοντα χρόνο (latency), ενώ παράλληλα επεκτείνει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του οχήματος και του περιβάλλοντός του. Αυτή είναι η βάση για τη λήψη και μετάδοση δεδομένων και πληροφοριών του συστήματος αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο στο cloud της BMW.

BMW iX
BMW iX

Μαζί με τη βελτιωμένη ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το δίκτυο 5G, αυτό θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις και καινοτομίες στους τομείς της ψυχαγωγίας, της ψυχαγωγίας, της αυτόνομης οδήγησης και της οδικής ασφάλειας. Οι υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, επιπλέον, θα αυξήσουν τη χρηστικότητα του cloud (cloudification). Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά λειτουργιών οχημάτων που απαιτούν υψηλή υπολογιστική ισχύ στο σύννεφο BMW, το οποίο έχει τη συνδυασμένη ισχύ ενός ολόκληρου κέντρου υπολογιστών ικανό να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων και πολύπλοκες διαδικασίες. Μετά την επεξεργασία, τα δεδομένα αποστέλλονται στο αυτοκίνητο εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου χάρη στο δίκτυο 5G.

Η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και ειδικά το πρότυπο 5G έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνδέουν οχήματα με άλλους χρήστες του δρόμου. Οι λύσεις C-V2X (Cellular Vehicle to Everything) επιτρέπουν στα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα λεωφορεία και τα φορτηγά να επικοινωνούν μεταξύ τους, με smartphone, πεζούς και σκούτερ και ακόμη και με υποδομή απευθείας, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Έτσι, πληροφορίες όπως η κατεύθυνση ταξιδιού μπορούν να κοινοποιηθούν σε συγκεκριμένες συνθήκες κυκλοφορίας και μπορούν να μεταδοθούν προειδοποιήσεις για πιθανούς κινδύνους.

Πηγή

BMW

.Source