Η γέννηση του GTA Alfa Romeo Giulia σε 8 ‘(+ βίντεο)

Φέτος έχουν ολοκληρωθεί 110 χρόνια από την ίδρυση της Alfa Romeo. Για τα γενέθλιά του, οι Ιταλοί φρόντισαν να μας δώσουν το καλύτερο δώρο, με την αναβίωση των γραμμάτων “GTA” και “GTAm” στις συναρπαστικές εκδόσεις της Giulia. Εν κατακλείδι, η κατά τα άλλα «ματιά» το 2020, η εταιρεία από το Μιλάνο δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ περίπου 8 λεπτών, στο οποίο βλέπουμε τη γέννηση του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην ιστορία του.

Διαβάστε επίσης: Το ολοκαίνουργιο Alfa Giulia GTA είναι τροχοφόρο

Τα καθοδηγητικά μυαλά πίσω από τη σημερινή Giulia GTA αναλύουν την πορεία από τα σκίτσα παραγωγής, για να δοκιμάσουν τα πρωτότυπα και μέχρι την κυκλοφορία της παραγωγής, μαζί με αναπτυξιακές δυσκολίες, τις επιρροές από τη Formula 1, το βάρος της κληρονομιάς που μεταφέρει, το συναίσθημα και την απόδοση ενός σταθμού αυτοκινήτου στην Alfa Romeo. Μιλώντας για το F1, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά Συμμετοχή Sauber κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Οι Ελβετοί βρίσκονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, με 27 από αυτά τα χρόνια να συμμετέχουν στο στέμμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με ιδιόκτητο αεροδυναμική σήραγγα και μονάδα παραγωγής συνθετικών υλικών, h Μηχανική Sauber κατασκευάζει τα περισσότερα από αυτά μέρη ινών άνθρακα GTA και GTAm, όπως οι προσθήκες μπροστινού προφυλακτήρα και φτερών, κουκούλα, οροφή, διαχύτης και πίσω φτερά, αλλά και αεροδυναμική συσκευασία (splitter, πτερύγια, πλευρικές φούστες και τεράστια αεροτομή), η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για τη Giulia.

Δείτε επίσης: Νέο Alfa Romeo Giulia GT 518 PS με “αλλά”

ο συνολικό βάρος σε Γιούλια GTA έχει μειωθεί κατά 100 ολόκληρα κιλά, με GTAm σταματώντας τις κλίμακες στο 1,520. Σε συνδυασμό με αυτά 540 ίππους του 2,9 V6 twinturbo, διασφαλίζεται αναλογία κιλών ανά άλογο στο 2.82 και επιτάχυνση 0-100 χλμ / ώρα της τάξης του 3,6 dl.!

Δείτε επίσης: Alfa Romeo Giulia GTAm γκάζι και βραστά!

Θα κατασκευαστούν μόνο 500 GTAm, αποδίδοντας τον απαραίτητο φόρο τιμής στον θρυλικό Ιταλό της δεκαετίας του ’60.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζουν τα Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Source