Τι είναι αυτό το Toyota SUV;

Εάν συμβαίνει αυτό, είναι πολύ πιθανό το μοντέλο που φαίνεται στις φωτογραφίες να είναι το πρώτο ηλεκτρικό μαζικής παραγωγής που θα παρουσιαστεί από Toyota εντός του επόμενου έτους και το οποίο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA. Αυτή η άποψη ενισχύεται από το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι διαστάσεις του SUV θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του RAV4.

Ταυτόχρονα μπορούμε να δούμε ότι είναι σίγουρα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αφού η μπροστινή μάσκα είναι κλειστή, αφού δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτό για να κρυώσει (όπως στην περίπτωση ενός οχήματος με κινητήρα καύσης). Βλέπουμε επίσης ότι αντί για εξωτερικούς καθρέφτες υπάρχουν κάμερες, ενώ οι λαβές των θυρών απουσιάζουν. Ωστόσο, το επίσημο σχέδιο αποκάλυψε η Toyota έχει πολλές ομοιότητες.

Προφανώς, το ηλεκτρικό SUV που θα δούμε στους δρόμους θα έχει συμβατικούς καθρέφτες και λαβές. Το οπίσθιο άκρο είναι αρκετά ξεχωριστό, με ολόκληρο το σετ να συνδυάζει την αισθητική του C-HR με αυτό της πιο ηλεκτρικής Toyota, όπως το Prius και το Mirai. Απομένει να δούμε αν το ηλεκτρικό SUV θα σχετίζεται με τα σχέδια που βλέπουμε.

Τέλος, ας πούμε ότι η δική της θα βασίζεται στο ίδιο μοντέλο Subaru. Και τα δύο EV θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, ενώ η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει την εγκατάσταση ενός ηλεκτροκινητήρα μπροστά ή πίσω, ή ακόμα και δύο για τετρακίνηση. Θα έχουμε περισσότερα να πούμε τις επόμενες μέρες.

Source