Λιμουζίνα με υδρογόνο το νέο Toyota Mirai (+ βίντεο)

Η δεύτερη γενιά Toyota Mirai είναι εδώ και είναι ένα σημαντικό βήμα για τους Ιάπωνες προς την πρόωση του υδρογόνου, αλλάζοντας εντελώς και αναβαθμίστηκε σε σύγκριση με το εξερχόμενο μοντέλο.

Από το 2014, όταν κυκλοφόρησε, μέχρι σήμερα το Mirai κυκλοφόρησε σε πάνω από 10.000 κομμάτια παγκοσμίως Μια εποχή που σκοπεύει να λανσάρει τη νέα, χάρη στο συνδυασμό αυξημένης αυτονομίας, καλύτερων δυναμικών χαρακτηριστικών, πολυτελούς καμπίνας και εντυπωσιακής εμφάνισης.

Δείτε επίσης: 5 εκατομμύρια χλμ. Με το Toyota Mirai κανένα πρόβλημα

ο μήκος 4,975 mm. (+85 σε σύγκριση με πριν), πλάτος 1,885 mm, ύψος 1.470 mm. (-65 mm) και Μεταξόνιο 2.920 mm (+140 mm) σώμα, διακρίνεται για το προφίλ σε σχήμα σφήνας και το μακρύ κάλυμμα. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα και τα αιχμηρά φώτα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα μονό φώτα και το φινίρισμα της 5ης πόρτας, η οποία σχηματίζει μια ξεχωριστή αεροτομή. Είναι αυτονόητο ότι οι τροχοί τους έχουν πολλές ακτίνες 20 ίντσες σε ελαστικά 245/45 (19 στις 235/55 σε βασικό εξοπλισμό) διεκδικούν το ίδιο μερίδιο των θεατών του κοινού.

Πολυτελές και με υψηλή τεχνολογία είναι το εσωτερικό, με το πολύ μεγάλο Οθόνη 12,3 ιντσών στο πάνω μέρος του ταμπλό και του ψηφιακού πίνακα οργάνων για να μετατρέψετε τον πίνακα ελέγχου στη χαρά των “gadgets”. Και ο επικεφαλής της οικογένειας, ωστόσο, δεν θα παραπονεθεί, καθώς η Toyota υπόσχεται αυξημένο χώρο και χώροι για 5 επιβάτες, αντί για 4 του προηγούμενου.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla με νέο κινητήρα σε χαμηλή τιμή

Οι τεράστιες αλλαγές αφορούν τα μηχανικά μέρη του υδρογονοκίνητου Toyota. Το Mirai MK2 βασίζεται στο νέα πλατφόρμα, από όνομα ΓΑ-Λ, και είναι τώρα Πισωκίνητο, με τους Ιάπωνες να δηλώνουν περήφανα ότι το κατανομή βάρους είναι στο 50-50! Η μεταφορά των κυψελών καυσίμου προς τα εμπρός και ο συνδυασμός μπαταρίας-ηλεκτρικού ρεύματος προς τα πίσω, οδήγησαν στην τέλεια ζύγιση των μαζών εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η ανάρτηση αποτελείται από πολλοί σύνδεσμοι γύρω και αναστρέψιμες είναι παχύτερο, δίνοντας στο αυτοκίνητο μια πιο άμεση ανταπόκριση στις οδηγίες του οδηγού, καλύτερη πρόσφυση και πιο άνετη ποιότητα οδήγησης.

Η κυψέλη καυσίμου έχει λιγότερα κύτταρα (330 αντί για 370), το οποίο ήταν παράλληλα ελαφρύτερο και πιο συμπαγές σε διαστάσεις, αλλά θέτει ειδική εγγραφή ισχύος με 5,4 kW ανά λίτρο. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αυξήθηκε σε 174 άλογα (από το 154), ενώ το ίδιο συμβαίνει με την αντίσταση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ξεκινώντας τώρα χωρίς προβλήματα στο κρύο έως -30 βαθμούς Κελσίου. Το βάρος είναι μειώθηκε κατά 50%, ενώ ακόμη και το σύστημα ψύξης είναι μικρότερο (κατά 30%) και ελαφρύτερο (κατά 34,4%).

Δείτε επίσης: Το νέο Mazda2 θα είναι το Toyota Yaris!

Το νέο Mirai είναι τώρα διαθέσιμο μπαταρία ιόντων λιθίου, αντί για νικέλιο-μέταλλο, και φτάνει τα 310,8 Volts (από 244,8), αν και είναι ελαφρύτερο (44,6 kg έναντι 46,9). ο δεξαμενές καυσίμων είναι 3 τώρα, αντί για 2, και έχουν χωρητικότητα 5,6 κιλά (+1 κιλά σε σύγκριση με πριν). Αυξήστε το σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο βάρος και την καλύτερη αεροδυναμική, εγγύηση 30% επιπλέον μέγιστη αυτονομία, σχετικά με Συνολικά 650 χλμ!

Διαβάστε επίσης: Θα δώσετε 78.600 ευρώ για το Toyota Mirai;

Το πόσο φιλόδοξο είναι το Toyota για το νέο Mirai αντικατοπτρίζεται στόχος πωλήσεων ορίστε για αυτό και ορίστε σε 10 φορές το προηγούμενο! Στην πραγματικότητα, για να επιτευχθεί αυτό, οι Ιάπωνες θα μειώσει την τιμή παρόλο που το αυτοκίνητο έχει αναβαθμιστεί ολιστικά!

Source