Νέο VW Golf R: Το πιο ισχυρό γκολφ όλων των εποχών

21.838 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/11/2020

Το νέο Volkswagen Golf R έκανε το ντεμπούτο του, το οποίο έρχεται πιο δυνατό και πιο σπορ από ποτέ, συμπληρώνοντας έτσι τη γκάμα των εκδόσεων Golf 8ης γενιάςFord: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

Ξεκινώντας με τον κινητήρα, το Golf R θα είναι εξοπλισμένο με αυτόν Τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων που προσφέρει ροπή 320 hp και 420 Nm. Ο κινητήρας στην ευρωπαϊκή αγορά θα συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά ταχυτήτων, αλλά όχι σε άλλες αγορές, καθώς οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα έχουν στη διάθεσή τους εξατάχυτο εγχειρίδιο.

Ανεξάρτητα από το κιβώτιο ταχυτήτων, το μοντέλο θα είναι φυσικά εξοπλισμένο με κίνηση σε όλους τους τροχούς και διανύσματα ροπής, με το VW να σημειώνει ότι το τελευταίο εξαλείφει την αναστροφή, καθιστώντας το αυτοκίνητο “σημαντικά πιο” ευέλικτο. Χάρη σε όλους τους παραπάνω συνδυασμούς το Golf R μπορεί να το κάνει 0-100 km / h σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km / h. Ωστόσο, το Golf R μπορεί επίσης να παραγγελθεί με ένα προαιρετικό πακέτο R-Performance, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 270 km / h.

Τα σπορ χαρακτηριστικά εκτείνονται πέρα ​​από το χώρο του κινητήρα, καθώς το Golf R μεταξύ άλλων διαθέτει σπορ ανάρτηση με πιο σκληρά ελατήρια, με αποτέλεσμα μειώνεται κατά 20 mm η απόστασή του από το έδαφος σε σύγκριση με το τυπικό γκολφ.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν από έξι διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, όπως Άνεση, Αθλητισμός, Φυλή, Ατομικό, Drift και Special. Οι δύο τελευταίοι είναι νεοεισερχόμενοι, με το Ειδικό προφίλ στο Nurburgring με πιο μαλακές ρυθμίσεις ανάρτησης από το Race, οι οποίες βοηθούν το αυτοκίνητο να επιτύχει καλύτερες στιγμές στο “πράσινο κόλαση”. Απο την άλλη το προφίλ Drift αλλάζει τις παραμέτρους στο ηλεκτρονικό σύστημα σταθερότητας (ESC) και βελτιστοποιεί την κατανομή ισχύος στο σύστημα τετρακίνησης.

Εξωτερικά, το νέο Golf R έχει παρόμοια σπορ εμφάνιση, Τροχοί από κράμα 19 ιντσών και φυσικά ένα σπορ σύστημα εξάτμισης τεσσάρων άκρων. Στο εσωτερικό, οι αγοραστές θα βρουν δερμάτινα σπορ καθίσματα Nappa με μπλε πινελιές και λογότυπα R στο πίσω μέρος. Υπάρχουν επίσης φυσικά χαρακτηριστικά ινών άνθρακα και φυσικά τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής μεγέθους 10 ιντσών ψυχαγωγίας.

Source