Το GR Yaris ρίχνει το σώμα σε Civic Type R

Η μικρή καυτή πόρτα GR Γιάρης θα μας απασχολήσει για αρκετό χρόνο σε συγκρίσεις επιτάχυνσης με πολλά διαφορετικά μοντέλα, όπως στην περίπτωση αυτή όπου έχει ρυθμιστεί δίπλα σε Civic Type R.

Δείτε επίσης: Οι τιμές του νέου Honda Civic Type R στην Ελλάδα

Μεταξύ των δύο αυτοκινήτων, εκτός από την ιαπωνική προέλευση και τα 6-τάχυτα χειροκίνητα κιβώτια, δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από πολλές διαφορές σε κάθε επίπεδο. Αλλά προτού παρακολουθήσετε το βίντεο, ας θυμηθούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά των δύο σπορ αυτοκινήτων, ξεκινώντας από το GR Yaris.

Ο Παντοδύναμος 1.600 ίππους 3-κύλινδρο turbo φτάνει σε αυτά 261 άλογα στις 6.500 σ.α.λ. και Ροπή 360 Nm στις 3.000-4.600 σ.α.λ. Το βάρος των 1,280 kg GR Yaris επιτυγχάνει αναλογία βάρους / ισχύος 4,9 kg / hp, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 km / h σε 5,5 dl. και τελική ταχύτητα 230 km / h (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Έχει επίσης ένα βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του Civic Type R. Αυτό της ρυθμιζόμενης τετρακίνησης, το οποίο το βοηθάει πολύ στην επιτάχυνση από ακινησία σε βρεγμένο δρόμο.

Δείτε επίσης: Το δυναμόμετρο Toyota GR Yaris “χάθηκε” (+ βίντεο)

Ο αντίπαλος “μαχητής” έχει περισσότερη δύναμη από αυτόν 2,0 λίτρα VTEC Turbo του 320 ίππους 6.500 rpm και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ. Η επιτάχυνση στις 0-100 χλμ / ώρα ολοκληρώθηκε το 5,8 dl. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 272 km / h. Με βάρος 1.380 kg προσφέρει καλύτερη αναλογία βάρους / ιπποδύναμης (4,3 kg / hp).

Στην αρχή, το GR Yaris με την καλύτερη πρόσφυση ρίχνεται προς τα εμπρός και τελικά ρίχνει ένα σώμα στον Τύπο R, το οποίο μείωσε σημαντικά τη διαφορά στη γραμμή τερματισμού. Κατά την επιτάχυνση εν κινήσει, η Honda άφησε την Toyota πίσω, αλλά ο μικρός «δαίμονας» κέρδισε τα φρένα.

Δείτε επίσης: “Matsara” μεταξύ i30 N και Civic Type R (+ βίντεο)

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο από το carwow:

Source