Το Toyota GR Yaris είναι έτοιμο να παραδοθεί από 30,990 ευρώ

Η Toyota έκανε τη μεγάλη έκπληξη φέτος με το hardcore, νέο GR Γιάρης, το οποίο δεν είναι μόνο ένα Yaris με πιο ισχυρό κινητήρα και σπορ ρύθμιση, αλλά ένα πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο σε σύγκριση με τις κανονικές εκδόσεις.

Δείτε επίσης: Το φθηνότερο υβριδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πρώτα απ ‘όλα, έχει 3 πόρτες σώμα, ενώ από τη μέση και την πλάτη στηρίζεται Πλατφόρμα GA-C χρησιμοποιώντας τα μοντέλα Corolla και C-HR, οπότε είναι πολύ ευρύ και πιέζει μια ανάρτηση με διπλά ψαλίδια. Ο ισχυρός τρικύλινδρος υπερσυμπιεσμένος κινητήρας τους 1,6 λίτρα. παραστάσεις 261 ίππουςστις 6.500 σ.α.λ. και ροπή 360 Nm στις 3.000-4.600 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το βάρος 1.280 κιλά επιταχύνει το σώμα από στάση στα 100 km / h στα 5,5 dl. και φτάνει στα 230 km / h τελικό (ηλεκτρονικά περιορισμένο). Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του στο δρόμο τετρακίνηση GR-FOUR με τις τρεις επιλογές (Track, Sport και Normal).

Αλλά τα κορυφαία Yaris είναι επίσης πολύ ακριβά, ειδικά σε Ελλάδα, μετά προς πώληση δύο φορές περισσότερα χρήματα από τα ακριβότερα κανονικά Yaris. Συγκεκριμένα κοστίζει από 42.670 ευρώ κατά την πρώτη εκδοχή GR Γιάρης, ενώ θα αυξηθεί πολύ υψηλότερα στις πλουσιότερες εκδόσεις Πακέτο άνεσης και Πακέτο κυκλώματος. (δεν ανακοινώθηκαν τιμές). Η τρίτη και κορυφαία έκδοση περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- κόκκινες δαγκάνες, σφυρήλατους ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ελαστικά Michelin Pilot Sports 4s, ανάρτηση GR και περιορισμένη ολίσθηση.

Δείτε επίσης: Αυτοκίνητα με κατανάλωση 3 ευρώ / 100 χλμ.

Σε άλλη χώρα της ΕΕ και συγκεκριμένα στο Γερμανία, ήδη διαθέσιμο έτοιμο GR Yaris, σε τιμές εκκίνησης από 30,990 ευρώ και φτάστε έως και 37.490 ευρώ στο πιο “φορτωμένο” μοντέλο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ στις διαφημίσεις.

Source