Το νέο Delorean είναι ηλεκτρικό και φαίνεται υπέροχο

Υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν μείνει στην ιστορία για την εμφάνισή τους ή για τον κινητήρα και την καινοτόμο τεχνολογία της εποχής τους ή ακόμα καλύτερα για το συνδυασμό όλων των παραπάνω. Προς το Delorean DMC 12 με βάση αυτά δεν θα είχε καν θέση στη πιο εκτενή λίστα σημαντικών μοντέλων.

Παρ ‘όλα αυτά, το θυμόμαστε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην… κινηματογραφική του καριέρα, καθώς είχε ηγετικό ρόλο στην τριλογία «Επιστροφή στο Μέλλον» του Robert Zemeckis, όπου ήταν ο μηχανισμός χρόνου.

Αφού παρακολούθησε αυτές τις τρεις ταινίες, ο Ισπανός Angel Guerra όχι μόνο έγινε οπαδός του Delorean, αλλά αποφάσισε επίσης να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων. Και με την ευκαιρία της 41ης επετείου από την παρουσίαση του αρχέτυπου DMC 12 το 1981, αποφάσισε να σχεδιάσει ένα μοντέρνο. Αυτό θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Σε μια τέταρτη συνέχεια του “Επιστροφή στο Μέλλον”.

Βεβαίως, το 40ο αφιέρωμα Delorean βασίζεται στα δεδομένα της εποχής πιο εμπνευσμένα από τον πρόγονό του, διατηρώντας παράλληλα τα κύρια χαρακτηριστικά του. Όπως π.χ. οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και το σώμα από γυαλισμένο ατσάλι. Και επειδή είναι εντελώς μοντέρνο, είναι φυσικά ηλεκτρικό – έχει συνεργαστεί και ο Guerra Ρίμακ– και αυτόνομη.

Source