Η Volkswagen επενδύει στην Astypalea (+ ζωντανό βίντεο)

12.574 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/11/2020

Οι υπογραφές μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου του Συμβουλίου της Volkswagen, κ. Herbert Diess, θα πέσουν αύριο. Διαβάστε τι θέλει να κάνει η VW στην Αστυπάλαια.Ford: ΝΕΑ εποχή σέρβις & ανέπαφων σέρβις. Και με μπόνους αφοσίωσης!

Ενημέρωση 4/11, 10:22 ΠΜ

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και ο Δρ Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group, παρουσιάζουν το πρόγραμμα σε μια ζωντανή ψηφιακή διάσκεψη βίντεο και υπογράφουν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, κ. Herbert Diess, θα υπογράψουν Μνημόνιο Συμφωνίας αύριο, Τετάρτη 4/11, μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 π.μ. κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

Οι δύο πλευρές, μετά από αρκετούς μήνες επαφών, συμφώνησαν να εφαρμόσουν στην Αστυπάλαια το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα που θέλει να αναπτύξει η VW. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς με ηλεκτρικά οχήματα, την παροχή γενναιόδωρων κινήτρων για την αντικατάσταση οχημάτων κατοίκων με ηλεκτρικά οχήματα και την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής ενέργειας μηδενικού άνθρακα, η οποία θα είναι σε θέση να καλύψει σύνολο αναγκών του νησιού. Στη συνέχεια, ένα πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης θα «τρέξει».

Προέρχεται από την ελληνική κυβέρνηση ότι αυτό το πιλοτικό έργο μπορεί να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις του γερμανικού γίγαντα στη χώρα, εάν οι δύο πλευρές διαπιστώσουν ότι έχουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και θέλουν να συνεργαστούν σε άλλους τομείς.

“Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη μείωση της κλιματικής αλλαγής και να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων μας με απόλυτη συνέπεια. Εμείς στη Volkswagen έχουμε την ευκαιρία και την ικανότητα να το πράξουμε. Γι ‘αυτό η Volkswagen αναλαμβάνει δράση”, είναι το μήνυμα του Herbert Diess, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Volkswagen προτίμησε αρχικά τη Θάσο ως το νησί στο οποίο ήθελε να εφαρμόσει το παραπάνω πιλοτικό πρόγραμμα, ωστόσο στο τέλος η Αστυπάλαια ήταν αυτή που έλαβε το χρίσμα.

Source