Test Drive: Οδηγούμε το Toyota C-HR facelift στη Λισαβόνα

Από την προηγούμενη δοκιμή μας με το C-HR, εντυπωσιαστήκαμε από την οδηγική συμπεριφορά του μοντέλου, καθώς – ίσως – η πιο σπορ πρόταση στην κατηγορία των C-SUV, αλλά τα σετ που παρασχέθηκαν δεν ήταν αρκετά για να επωφεληθούν από το εγκατάσταση. Ίσως για αυτόν τον λόγο, κατά την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του facelift, ήταν διαθέσιμο μόνο το σετ 2,0 λίτρων, το οποίο έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στα αμορτισέρ και ελατήρια, προσφέροντας μια πιο δυναμική ρύθμιση.

Συνολικά, είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε για περίπου 200 χλμ. Τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και σε αγροτικό και αστικό περιβάλλον, με τη μέση κατανάλωση που δείχνει το αυτοκίνητο να είναι μόνο 6,9 λίτρα / 100 χλμ. Αριθμός που μπορεί να πέσει, εάν μετακινηθείτε περισσότερο στην πόλη, όπου το υβριδικό σύνολο δείχνει όλα τα πλεονεκτήματά του.

Μηχανικά μιλώντας, το C-HR πιέζει τα στηρίγματα MacPherson με μια αντιολισθητική ράβδο 26,5 mm. εμπρός και διπλό ψαλίδι πίσω (όχι πολλαπλών συνδέσμων) με αντικλεπτική ράβδο 24,2 mm. Η προσαρμογή τους είναι αρκετά σφιχτή, και παρόλο που στο καλό οδικό δίκτυο μετακινήσαμε δεν ήταν ενοχλητικό, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την ελληνική πραγματικότητα, κυρίως με τους τροχούς 18 ιντσών και τα ελαστικά 225/50 (τα 17 ιντσών φορούν 215 / 60 ελαστικά).

Η Toyota έχει επικεντρωθεί σε τρεις πυλώνες: την άμεση ανταπόκριση σε κάθε εντολή του οδηγού, τη γραμμικότητα του κινητήρα και τέλος τη συνέπεια, η οποία σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο αντιδρά με τον ίδιο προβλέψιμο τρόπο, ανεξάρτητα από την ταχύτητα ή τις συνθήκες. Όλα αυτά τα στοιχεία διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη, καθιστώντας κάθε διαδρομή εντυπωσιακά διασκεδαστική.

Οι ουδέτερες και προβλέψιμες αντιδράσεις του αυτοκινήτου, καθώς και τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, σας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Δείχνει εντυπωσιακή σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο, με εξαιρετική ποιότητα οδήγησης, ενώ χάρη στη χρήση ενός συγκεκριμένου υποπλαισίου, οι γωνίες ανάρτησης έχουν βελτιστοποιηθεί.

Το σύστημα διεύθυνσης έχει σχεδιαστεί για να είναι απόλυτα γραμμικό και παρά το αυξημένο ύψος του C-HR ανταποκρίνεται εξαιρετικά καλά στις εντολές σας. Έχει πολύ καλές πληροφορίες από το δρόμο, ενώ είναι επίσης αρκετά γρήγορος, καθώς από άκρο σε άκρο χρειάζεστε μόνο 2 7 στροφές, με τη διάμετρο του κύκλου περιστροφής να είναι 10,4 μέτρα, ανεξάρτητα από τη διάμετρο της ζάντας.

Με όλα τα παραπάνω κατά νου, ο νέος κινητήρας συνδέει ένα “κουτί” και τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αρετές του αυτοκινήτου. Είναι εξαιρετικά γρήγορο, τόσο για καθημερινές μετακινήσεις, ειδικά σε μεσαίες ταχύτητες, όσο και στον αυτοκινητόδρομο για ασφαλή προσπέραση, καθώς “λειτουργεί” εξαιρετικά σε όλο το εύρος των ταχυτήτων.

Ο ήχος από τον κινητήρα, λόγω της λειτουργίας του κιβωτίου CVT, φιλτράρεται καλύτερα από την πρόσθετη ηχομόνωση που εγκαθίσταται από την Toyota, η οποία μεταφράζεται σε λιγότερο ενοχλητικές απότομες επιταχύνσεις. Κλείνοντας, για το φρενάρισμα του, είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, οι μπροστινοί αερίζονται με δίσκους 298,5 mm και οι πίσω είναι απλά με δίσκους 281 mm. Ακόμη και στο υβριδικό σύνολο, το πεντάλ αισθάνεται πολύ καλά, με προοδευτική επιβράδυνση, με τη διάρκεια τους να φαίνεται ανεπηρέαστη.

.Source