Η παγκόσμια παρουσίαση του ηλεκτρικού GT στη Ρόδο

Η Ρόδος φιλοξένησε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο ως μέρος της παγκόσμιας παρουσίασης του ηλεκτρικού Audi RS e-tron GT. Δείτε φωτογραφίες.

Το νησί της Ρόδου επιλέχθηκε από την Audi για την παγκόσμια παρουσίαση του καθαρά ηλεκτρικού Audi RS e-tron GT, δίνοντας έτσι μια ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, σε μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση (όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα) λόγω του covid πανδημία -19.

Η παρουσίαση τύπου του ολοκαίνουργιου Audi e-tron GT σε επιλεγμένο αριθμό μέσων από όλο τον κόσμο, είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα και φυσικά το νησί, το οποίο τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα, είναι πρωτοπόρος στην υιοθέτηση ηλεκτρικής πρόωσης.

Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT

Η έκδοση παραγωγής του νέου ηλεκτρικού Gran Turismo της εταιρείας από την Ingolstadt αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο ορισμένοι εκπρόσωποι του ειδικού τύπου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση.

Συνολικά πέντε GT Audi RS e-tron, σε επίπεδο πρωτοτύπου και με ειδική καμουφλάζ που επέτρεψε επιδέξια να διαγραφούν μόνο μερικά στοιχεία της σιλουέτας του μοντέλου, έφτασαν στο νησί των Ιπποτών στα μέσα Οκτωβρίου.

Από τις 20 Οκτωβρίου και για περίπου δύο εβδομάδες, δημοσιογράφοι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Σκανδιναβία, ακόμη και την μακρινή Αυστραλία – συμπεριλαμβανομένων τριών Ελλήνων – είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν για πρώτη φορά με το Audi RS e-tron GT. του νησιού Στις ελικοειδείς ορεινές και παράκτιες διαδρομές, το σπορ ηλεκτρικό μοντέλο εντυπωσίασε με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ενώ στο πέρασμα του τραβούσε συνεχώς τα μάτια, καθώς και τους φακούς κινητών τηλεφώνων και κάμερες περαστικών.

Το Audi RS e-tron GT είναι ένα σπορ μοντέλο coupe με μπροστινούς και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, τετρακίνηση και την πιο προηγμένη τεχνολογία, η οποία προστίθεται στην κορυφή της γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Audi.

Τεχνικές προδιαγραφές Audi E-Tron GT

Οι πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες του μοντέλου δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, καθώς η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους. Η Audi, δίνοντας απλώς μια γεύση ενημέρωσε ότι η δύναμη θα είναι 598 PS και θα αυξηθεί σε 646 PS σε λειτουργία overboost, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η ροπή θα έχει την τεράστια αξία της 830 Nm ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 250 χλμ / ώρα, με το 0-100 χλμ / ώρα να επιτευχθεί σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και αυτό οφείλεται – εκτός από το προηγμένο σύστημα κινητήρα – στην μπαταρία τους 93,4 kWh (83,7 kWh, καθαρό) φιλοξενείται στο πάτωμα του σπορ αυτοκινήτου.

Audi RS e-tron GT
Τεχνικές προδιαγραφές Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Τεχνικές προδιαγραφές Audi RS e-tron GT
Ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Η παραγωγή του Audi e-tron GT θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020, και σύμφωνα με Κοσμοκάρ, Η Ρόδος ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας μας είναι ψηλά στη λίστα των υποψηφίων προορισμών για να φιλοξενήσει την επίσημη παγκόσμια παρουσίαση του Audi e-tron GT, το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η εκδήλωση προστέθηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνο και βιώσιμο νησί» σχετικά με την Αστυπάλαια, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Δημοκρατία και ο Όμιλος Volkswagen, καθώς και η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Skoda Octavia, νωρίτερα το 2020, στην Κρήτη, το οποίο αναβλήθηκε στην τελευταία στιγμή λόγω πανδημίας.

Audi RS e-tron GT / Ρόδος
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT / Ρόδος
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT / Ρόδος
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT
Audi RS e-tron GT

Πηγή

.Source