Ένα μεταχειρισμένο Toyota GR Yaris πωλείται ήδη με “καπέλο” 30%

Οι παραδόσεις του Toyota GR Yaris στους τυχερούς ιδιοκτήτες ξεκίνησαν στην Αγγλία πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά μία από αυτές είναι ήδη στην αγορά “μεταχειρισμένων”. Δεν μπορείτε να πείτε ότι ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ χαρούμενος, καθώς ο χιλιομετρητής αυτού του αυτοκινήτου διαβάζει μόλις 112 χλμ.

Αλλά όταν δημιουργείται μια τέτοια διαφημιστική εκστρατεία γύρω από ένα αυτοκίνητο, ακόμη και αν η παραγωγή του δεν είναι περιορισμένη, ο πωλητής μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε τιμή θέλει. Όπως γνωρίζετε, η Toyota έπρεπε να παράγει τουλάχιστον 25.000 οδικά αυτοκίνητα για να πάρει την αγωνιστική έκδοση του μοντέλου, το οποίο είχε προγραμματιστεί να τρέξει στο WRC το 2021.

Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία ακύρωσε τη συμμετοχή του GR Yaris WRC στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα τρέξει τον επόμενο χρόνο με τον τρέχοντα αγώνα. Ωστόσο, ο αρχηγός μηχανικός Naohiko Saito δήλωσε σε προηγούμενη συνέντευξη:

Θα συνεχίσουμε να παράγουμε αυτό το αυτοκίνητο, για πάνω από 25.000 αν πολλοί θέλουν ένα. Ο αριθμός των 25.000 δεν είναι όριο.

Ωστόσο, η υψηλή ζήτηση που απολαμβάνει η Toyota για το GR Yaris έχει δημιουργήσει – αναπόφευκτα – μια μακρά λίστα αναμονής. Ο ιδιοκτήτης αυτού του -black- GR Yaris ήθελε να το εκμεταλλευτεί, οπότε ζήτησε 42.500 £ να το αφήσει, όταν το αγόρασε για 33.495 £, καθώς έχει επίσης το Performance Pack (στην Αγγλία ονομάζεται Circuit Pack ). Αυτό σημαίνει ότι εάν καταφέρει να το πουλήσει, θα έχει κέρδος 9.000 λίρες (9.810 ευρώ).

.Source