Νέα ηλεκτρικά στοιχεία καυσίμου επαγγελματικά από τη MAN

Η MAN Truck & Bus θα αρχίσει να δοκιμάζει πρωτότυπα οχήματα με σύστημα κυψελών καυσίμου και καύσιμο υδρογόνου το 2021.

Η MAN Truck & Bus ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εξάλειψη των εκπομπών από τα μελλοντικά της εμπορικά οχήματα, με τα πρώτα πρωτότυπα οχήματα να ξεκινούν τις δοκιμές το 2021.

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που θα συμβάλουν στη μείωση ή ακόμα και στις μηδενικές εκπομπές των επαγγελματικών οχημάτων της, η MAN Truck & Bus ανακοίνωσε τα σχέδιά της σχετικά με την παρουσίαση τόσο καθαρά ηλεκτρικών όσο και υβριδικών οχημάτων όλων των τύπων τα επόμενα επόμενα χρόνια .
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει ήδη στους πελάτες της καθαρά ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα προτάσεων όλων των τύπων όπως Lions City Ε (αστικό λεωφορείο), eTGE (ελαφρύς επαγγελματίας) και eTGM (φορτηγό διανομής) ενώ, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του, μια νέα γενιά καθαρά ηλεκτρικών φορτηγών θα είναι διαθέσιμη από το 2023.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, η εταιρεία αναπτύσσει υβριδικά συστήματα πρόωσης για τα εμπορικά της οχήματα με το υδρογόνο (H2) να είναι η πιο βιώσιμη επιλογή σε αυτό το στάδιο. Με βάση το στρατηγικό σχέδιο που εφαρμόζει, το 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πιλοτικές δοκιμές της χρήσης ενός νέου πρωτοτύπου οχήματος με σύστημα κυψελών καυσίμου.
Τα σχέδια της MAN περιλαμβάνουν τόσο την ανάπτυξη οχημάτων με σύστημα κυψελών καυσίμου όσο και τον συνδυασμό αυτής της τεχνολογίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία του οχήματος.
Σύμφωνα με τις μελέτες της εταιρείας, με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτονομία έως 800 χλμ., Η οποία εξασφαλίζει την κάλυψη πολλαπλών εφαρμογών για τη μεταφορά βαρέων φορτίων.
Σε κάθε περίπτωση, η MAN Truck & Bus σε συνεργασία με πολλά ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, αναμένεται να ξεκινήσει τη δοκιμή πρωτότυπων οχημάτων αυτού του τύπου από το 2023/2024, τα οποία θα ενσωματωθούν στους στόλους οχημάτων επιλεγμένων πελατών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα .
Σε σχετικές δηλώσεις, ο Δρ Frederik Zohm, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και υπεύθυνος για το πρόγραμμα Έρευνας και Ανάπτυξης, δήλωσε: «ίνουμε Δίνουμε μεγάλη σημασία και ευθύνη σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ξοδεύουμε πολλή ενέργεια και πόρους σχετικά με την ανάπτυξη εναλλακτικών συστημάτων μετάδοσης για οχήματα. εμάς. Το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, η υποδομή που σχετίζεται με τη διάθεσή της ως καυσίμου πρέπει να αναπτυχθεί σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε μέσω την ανάπτυξη των σωστών οχημάτων.

Source