Ο τολμηρός σχεδιασμός και οι κινητήρες της SEAT Leon (βίντεο)

Το μοντέλο μικρού και μεσαίου μεγέθους SEAT υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική γλώσσα και διατίθεται σε μια πλήρη γκάμα κινητήρων.

Διατίθεται στην ελληνική αγορά είναι για αρκετούς μήνες η τελευταία γενιά SEAT Leon, που ξεχωρίζει το τολμηρό του σχέδιο αλλά επίσης μεγάλη γκάμα κινητήρων.

Το μικρό και μεσαίο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με Γκολφ και Οκταβία, MQB Evo, οι αρκούδες αυξήθηκαν μήκος κατά 86 mm (4.358 μ.) Σε σύγκριση με τον πρόγονο του, ενώ ήταν στην έκδοση Περιοδεύων η αύξηση αντικατοπτρίζεται στο 93 mm (4.642 μ.).

Ωστόσο, η αύξηση των διαστάσεων είναι μόνο ένας τομέας διαφοροποίησης. Σχετικά με σχέδιο ο λόγος, έχει υιοθετηθεί ριζικά διαφορετική “γλώσσα”, σαφώς πιο καινοτόμο.

Χαρακτηριστικό είναι το πολλές άκρες και καμπύλες στο σώμα, ενώ στο μέτωπο συναντιούνται τριγωνικοί προβολείς, πιο επιθετική γρίλια και είσοδος αέρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος, το βλέμμα είναι μαγνητισμένο λεπτή λωρίδα LED που διατρέχει όλο το πλάτος της πόρτας του πορτμπαγκάζ και ενσωματώνει τα φωτιστικά.

Πλήρης γκάμα κινητήρων

Όσον αφορά τη γκάμα κινητήρων, είναι πλήρης, καθώς αποτελείται από κινητήρες βενζίνη, ντίζελ, συμπιεσμένο φυσικό αέριο, ελαφρώς υβριδικοί κινητήρες και υβριδικό plug-in.

Στην κορυφή είναι το τελευταίο (PHEV) με όνομα κωδικού e-Hybrid, το οποίο διατίθεται και με τους δύο τύπους αμαξώματος.

Η κινητήρια δύναμη αποτελείται από ένα Στροβιλο βενζινοκινητήρας 1,4 λίτρων (ΤΠΔ) που επωφελείται από τον άμεσο ψεκασμό, ο οποίος αποδίδει 155 ps. Ταυτόχρονα, υπάρχει ηλεκτρικός κινητήρας του 115 ίππους, με το συνδυασμένη απόδοση αντιστοιχεί στην 204 ps και 350 Nm ροπής.

Επιπλέον, υπάρχει μμπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13kWh που δίνει στο μοντέλο ηλεκτρική αυτονομία 72 χλμ. (Σύνολο = 800 χλμ.) ο Εκπομπές CO2 στο Leon e-Hybrid κυμαίνεται μεταξύ 25-30 g / km, ενώ κατανάλωση (βασίζεται σε WLTP) εκτυπώνεται σε απλά 1,1 – 1,3 λίτρα ανά 100 χλμ.

Για να δείτε τις τιμές του υβριδικού plug-in SEAT Leon κάντε κλικ εδώ

Οι εκδόσεις βενζίνης Εκτελέστε μεταξύ 90PS και 190PS και συμπεριλάβετε τρικύλινδρους κινητήρες 1.0Lt (90PS και 110PS) και κινητήρες 1.5lt (130PS και 150PS). Πιο ισχυρός είναι ο κινητήρας TSI 190 ps 2.0lt συνδεδεμένος σε κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Όλες οι εκδόσεις ντίζελ (TDI) είναι 2 λίτρα με 115PS και 150PS. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει επίσης CNG 1,5lt TGI με ισχύ που αντιστοιχεί σε 130 PS.

Επίσης, εκείνοι που αναζητούν μια ηλεκτρική έκδοση, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν το μοντέλο Ήπιες υβριδικές εκδόσεις 48 βολτ. Αυτά είναι διαθέσιμα και με τα δύο 1.000 hp 110 hp TSI είτε με 1.500 ίππους ΤΠΔ 150 ps και προσφέρονται αποκλειστικά με DSG.

Παρακολουθήστε το SEAT Leon στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

SEAT Tarraco eHybrid με 245 ps και κατανάλωση 1,6 lt / 100 km

ο CUPRA Formentor με δικα τους 400 άλογα εθεάθη στο Νορμπούργκινγκ

Πρώτη δοκιμή: SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR

Source