Το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” λειτουργεί ηλεκτρικά με το Ecocar

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ecosun απέκτησε το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Διοικητή της Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Αυτό το οικολογικό όχημα θα χρησιμοποιηθεί από τον φορέα διαχείρισης του πάρκου για να εξυπηρετήσει τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Η επιλογή αυτού του οχήματος έγινε στο πλαίσιο της προσαρμογής στην εποχή των μηδενικών ρύπων, του σεβασμού του περιβάλλοντος και της ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή των πολιτών, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητες για τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής.

Το Ecosun Ecocar είναι ένα έξυπνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον αστικό δημόσιο χώρο, είτε αφορά το οδικό δίκτυο είτε την οριοθετημένη περιοχή του Metropolitan Park. Διαθέτει εξοπλισμό της πιο σύγχρονης τεχνολογίας -GPS, USB, SD CARD, MP5- στις ελάχιστες διαστάσεις που μπορεί να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο. Έχει αυτονομία έως και 300km με κατανάλωση 1 € / 100km.

Ecosun Ecocar / Metropolitan Park
Ecosun Ecocar / Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Η επάνδρωση του στόλου του Metropolitan Park με ηλεκτρικά μέσα είναι μια επιλογή που εναρμονίζει τόσο με τον σκοπό λειτουργίας του σώματος όσο και με έναν από τους κύριους στόχους που είναι η προώθηση της εκπαίδευσης των πολιτών σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την κυκλική οικονομία.

«Καθώς η Περιφέρεια Αττικής, παράλληλα με την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να συνεισφέρουμε ενεργά στην εθνική μάχη για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνουμε μια άλλη «μάχη», για να γυρίσουμε τη σελίδα στην Αττική, περνώντας σε μια νέα «πράσινη» εποχή. Στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής μας πολιτικής και παράλληλα με την προώθηση της ανακύκλωσης, βρίσκεται η ενίσχυση της ηλεκτρονικής κινητικότητας, που είναι το μέλλον μας και αποτελεί βασικό στοιχείο για να καταστήσουμε την Αττική μία από τις πιο σύγχρονες και καθαρές περιοχές, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.“, Είπε ο κ. Πατούλης.

Ecosun Ecocar / Metropolitan Park
Ecosun Ecocar / Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”
Ecosun Ecocar / Metropolitan Park
Ecosun Ecocar / Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Πηγή

.Source