Φθηνό αυτοκίνητο με 530 lt. καπό του χώρου αποσκευών

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ανάλογα με τις «επιθυμίες» κάθε αγοραστή. Για παράδειγμα, εκείνοι που έχουν οικογένεια ορίζονται ως οι κύριες προτεραιότητές τους άνετοι χώροι για επιβάτες και μεγάλο κορμό, για να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερες αποσκευές σε ένα ταξίδι.

Δείτε επίσης: Έτοιμα SUV Skoda με πολλαπλά οφέλη

ο μικρά και μεσαία hatchbacks και SUV είναι η πιο κοινή επιλογή, καθώς τα περισσότερα έχουν αρκετό χώρο και προσφέρονται σε προσιτές τιμές. Μια κατηγορία που δεν άνθισε ποτέ στην Ελλάδα (σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη), είναι η στέισο βάγκο αυτοκίνητα. Τέτοια μοντέλα διατίθενται κυρίως σε μικρές και μεσαίες και κοστίζουν περισσότερα χρήματα από 5 πόρτες. Υπάρχει, ωστόσο, το μοναδικό μικρό βαγόνι της αγοράς, με το πολύ μεγάλο κορμό και προσιτές τιμές, αλλά τώρα πωλείται μόνο ως μεταχειρισμένο, αφού εδώ και καιρό δεν περιλαμβάνεται στους τιμοκαταλόγους της Skoda (στην Ελλάδα).

Αυτό είναι το Fabia Combi, η οποία στην τρέχουσα γενιά της εμφανίστηκε το 2014, αλλά στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018, μαζί με την ανανέωση του μοντέλου. ο μήκος φτάνει σε αυτήν 4,257 mm. (3,997 mm hatchback), με τα επιπλέον σημεία να προστίθενται στο πίσω άκρο, καθώς το μεταξόνιο είναι το ίδιο στα 2.470 mm.

Δείτε επίσης: Γιατί το νέο Skoda διαθέτει τιμόνι;

Χάρη σε αυτήν την επέκταση έχει αναπτυχθεί κορμός στα 530 λίτρα (330 λίτρα. Fabia hatchback), ενώ με το δίπλωμα των πίσω καθισμάτων, φτάνει τα 1.395 λίτρα. Επιπλέον, το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας της κουκούλας και η πολύ εύκολη αναδίπλωση του ραφιού, διευκολύνουν τη φόρτωση – ξεφορτώστε μεγάλα αντικείμενα.

Στη χώρα μας, το 3η γενιά Fabia Combi, πωλήθηκε πριν από δύο χρόνια με τους κινητήρες 1,0 MPI 75 PS (από 11,680 ευρώ), 1,0 TSI 95 PS (από 13,680 ευρώ) και 1,0 TSI 110 PS (από 15,580 ευρώ). Σήμερα, στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μπορείτε να βρείτε το πιο πρόσφατο Fabia Combi με λίγα χιλιόμετρα και σε χαμηλές τιμές. Στην πραγματικότητα, λέγεται ότι το επόμενο Fabia θα συνεχίσει να έχει έκδοση station wagon, γιατί προφανώς στην υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζει να είναι σε ζήτηση.

Δείτε επίσης: Ποια καινοτομία είχε το Skoda Superb B6;

Source