Μόνο ηλεκτρικό από το 2035 στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία θέλει να εξαλείψει τις πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε περίπου 15 χρόνια από τώρα, καθώς μεταξύ των στόχων του κράτους είναι η πλήρης εξάλειψη του άνθρακα έως το 2050.

Είναι ένα σχέδιο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Yoshihide Suga πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος κάλεσε επίσης τις εταιρείες αυτοκινήτων να απαλλαγούν από τον άνθρακα.

Στην πραγματικότητα, βάζοντας στα μέσα της δεκαετίας του 2030 ως χρονικό όριο, το Ιαπωνία θέλει να ενισχύσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο. Μιλώντας για την πρόθεση της Ιαπωνίας να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε 30 χρόνια, Σούγκα είπε ότι η πράσινη επένδυση δεν πρέπει να είναι βάρος και ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματική ευημερία, αλλά είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη. Σε μεγάλο Νέα δίκτυο, σημειώνεται ότι το στρατηγική Η Ιαπωνία βασίζεται σε “χάρτης πορείας»Για την επίτευξη των στόχων μέσω διαφόρων τομέων παραγωγής και καταναλωτικών αγαθών, ακόμη και παροχής αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30-50%.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δύο από τα ζητούμενα είναι τα τριπλασιασμός εκμετάλλευσης του ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ από Ιαπωνία, καθώς και την αύξηση της εκμετάλλευσής του πυρηνική δύναμη. Φυσικά αυτή η κίνηση από την Ιαπωνία για εξάλειψη μηχανοκίνητων οχημάτων εσωτερική καύση, δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ορισμένους στη βιομηχανία, όπως ήταν φυσικό. Ο πρόεδρος του Toyota για παράδειγμα, Akio Toyoda, πρόσφατα διαμαρτυρήθηκε για την ανάπτυξη διαφημιστική καμπάνια γύρω από ηλεκτρικά οχήματα και εξέφρασε την ανησυχία του για τους πολιτικούς που πιέζουν πολύ σκληρά για να απαγορεύσουν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δείτε επίσης:

Ηλεκτρικό AC Cobra με 185.000 ευρώ

Ο Jaguar ετοιμάζει το νέο J-Pace

Η VW διεξάγει δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source