Το κιτ Swindon Powertrain μετατρέπει το κλασικό Mini σε ηλεκτρικό

Η βρετανική εταιρεία Swindon Powertrain δημιούργησε ένα κιτ που μετατρέπει το κλασικό Mini σε καθαρό ηλεκτρικό. Και επειδή το αγωνιστικό αίμα ρέει στο αίμα της εταιρείας, αυτό το κιτ υπόσχεται απόδοση που θα ζήλευε το Cooper S των προηγούμενων δεκαετιών.

Το κιτ μετατροπής που ονομάζεται “Κλασικό μίνι κιτ»Ζυγίζει μόλις πάνω από 70 κιλά και περιλαμβάνει τον ηλεκτρικό κινητήρα που είναι τοποθετημένος στο υποπλαίσιο και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα της μετατροπής. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα επιλογής συμβατικού διαφορικού ή περιορισμένης ολίσθησης. Ο κινητήρας λειτουργεί 80 kW (107 hp) με μέγιστη απόδοση φτάνοντας τα 120 kW (161 hp). Η μπαταρία είναι 12 kWh και τοποθετείται στον χώρο όπου στεγάζεται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο αυτονομίας που προσφέρει η μπαταρία.

Με το λανσάρισμα του κιτ μετατροπής, θα διατεθούν πολλά καλούδια τα οποία οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ως επιπλέον εξοπλισμό, όπως μετατροπέας DC-DC, ενσωματωμένος φορτιστής, αντλία συστήματος ψύξης, αισθητήρας ταχύτητας κ.λπ.

Swindon Powertrain / Classic Mini Kit
Swindon Powertrain / Classic Mini Kit

«Έχουμε ήδη λάβει περισσότερα από 500 αιτήματα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα HPD E από τότε που το παρουσιάσαμε, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες του κλασικού Mini θέλουν να τα μετατρέψουν σε ηλεκτρικό“, Λέει ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Gerry Hughes.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το κιτ όσο το δυνατόν πιο εύκολο στη χρήση, σχεδιάζοντας το πακέτο ξανά και ξανά για να ταιριάζει τέλεια στο κλασικό Mini, προσφέροντας στους πελάτες μας την ευκαιρία να αγοράσουν μόνο τον ηλεκτρικό κινητήρα ή να επιλέξουν κάποια άλλα εξαρτήματα που παρέχουμε.».

Πόσο κοστίζει το κιτ;

Η Swindon Powertrain ιδρύθηκε το 1971 και ειδικεύεται σε κινητήρες υψηλής απόδοσης. Στη δεκαετία του ’70 και του ’80 η κύρια ενασχόλησή της ήταν η συντήρηση των κινητήρων της Formula 1. Από τότε, ο τομέας δραστηριότητάς της είναι αγώνες και η κατασκευή και ανάπτυξη κινητήρων για αγωνιστικά έργα.

Το κόστος του κιτ μετατροπής ξεκινά στις 8.8.850 (9,806 ευρώ με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία την Κυριακή 8/11) χωρίς φόρους, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Swindon Powertrain / Classic Mini Kit
Swindon Powertrain / Classic Mini Kit

Πηγή

.Source