10 χρόνια επέτειας επιτυχίας για το Volvo FMX (+ vids)

Ανακαλύψτε τις εκπληκτικές τεχνολογικές καινοτομίες του ανθεκτικού φορτηγού FMX επόμενης γενιάς της Volvo Trucks για χρήση στον κατασκευαστικό κλάδο

10 ΧΡΟΝΙΑ πριν, Φορτηγά Volvo εισήγαγε ένα εντελώς νέο φορτηγό, ειδικά σχεδιασμένο για την απαιτητική κατασκευαστική βιομηχανία, που ονομάζεται FMX (δείτε το σχετικό θέμα εδώ) ενώ τρία χρόνια αργότερα (2013) ακολούθησαν το σημαντικά βελτιωμένο 2ο τη γενιά του.
Ενσωματώνοντας υπερσύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες, η Volvo FMX επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά (σχεδιασμένα και εκτελεσμένα) διαφημιστικά βίντεο στον κόσμο των αυτοκινήτων.
Είναι τυπικό την περίπτωση του προέδρου της Volvo Trucks Claes Nilsson, ο οποίος συμφώνησε να κρεμαστεί έξω από το FMX για περίπου δύο ώρες σε ύψος 20 μέτρων πάνω από τα παγωμένα νερά του λιμανιού του Γκέτεμποργκ (παρακολουθήσουν αυτό βίντεο εδώ) ή του τεχνικού της εταιρείας που συμφώνησε να ταφεί… μέχρι το κεφάλι, για να αποδείξει ότι το FMX είναι πολύ μακριά από το έδαφος(!).
Αντίστοιχα, το 2015, Η Volvo Trucks μετέτρεψε το FMX σε… τηλεχειριστήριο και έδωσε τον έλεγχο σε ένα 4χρονο κορίτσι για να αποδείξει την ανθεκτικότητά του (παρακολουθήσουν αυτό βίντεο εδώ) ενώ λίγο πριν δεν δίστασε να βάλει ένα μ χάμστερ (!) στο τιμόνι για να αποδείξει την ευκολία λειτουργίας του FMX που προσφέρει το Volvo Dynamic Steering!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν απλώς τις μεγάλες δυνατότητες του Volvo FMX ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες και απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας και φυσικά, τη νέα γενιά που παρουσιάστηκε επίσημα πριν από λίγους μήνες αναβαθμίζεται σημαντικά σε όλους τους τομείς.
Με εντελώς νέους τύπους καμπίνας με σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, την ικανότητα υποστήριξης σημαντικά μεγαλύτερων φορτίων και καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας, το νέο FMX πρέπει να δείξει, μεταξύ άλλων, εμπρόσθιους άξονες με μέγιστο δυνατό φορτίο έως και 20t. Ταυτόχρονα, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει μελλοντικά – καθαρά ηλεκτρικά – συστήματα μετάδοσης ενώ ταυτόχρονα, οι κινητήρες του μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τύπους καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως. “HVO” (Υδροκατεργασμένα φυτικά έλαια), πιο γνωστά ως φυτικά έλαια επεξεργασμένα με υδρογόνο.

Κορυφαίες δυνατότητες εκτός δρόμου

Δεδομένης της χρήσης για την οποία προορίζεται, το νέο Volvo FMX διακρίνεται για την εντυπωσιακή του ικανότητα να ταξιδεύει σε όλους τους τύπους διαδρομών, ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνονται στο οδικό δίκτυο. Μέσω νέων ειδικών τεχνολογιών, ο οδηγός μπορεί π.χ. να αλλάξει εύκολα το κλείδωμα όλων των διαφορών του, χάρη στο νέο κιβώτιο ταχυτήτων i-Shift μπορεί να επιλέξει την αντίστροφη ταχύτητα σε κίνηση και στη συνέχεια να επιβραδύνει το όχημα ή ακόμα και να την ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού!
Πέρα από όλα αυτά, το νέο Volvo FMX μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές με μικτό βάρος τρένου έως 150 τόνων. ενώ ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στοιχεία όπως EBS (Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Φρένων), Προειδοποίηση σύγκρουσης, Ηλεκτρονικός έλεγχος σταθερότητας, Δυναμικό τιμόνι Volvo, Βοήθεια διατήρησης λωρίδας, Βοήθεια σταθερότητας κ.λπ.
Μια πρώτη εντύπωση σχετικά με τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει το νέο Volvo FMX στην υπηρεσία οδηγού προκειμένου να διευκολύνει την εργασία του χωρίς να φανταστεί κανείς, μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί…

Source