Το 1ο “e-Taxi” από τη Nissan Taxiplon!

Με πολύ περιορισμένο κόστος χρήσης, μηδενικές εκπομπές ρύπων και 528 χλμ., Το ηλεκτρικό Nissan Leaf Taxi είναι τώρα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Το πρώτο, καθαρά ηλεκτρικό, Ταξί στην ελληνική αγορά είναι γεγονός και είναι Nissan Leaf με μπαταρίες χωρητικότητας 62 kWh που διακρίνονται για την αποδεδειγμένη αξιοπιστία του, το υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες, το πολύ περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησης, χωρίς να παραμελούμε ότι η εμβέλειά του είναι 528 km!
Κατά την τελετή παράδοσης του εν λόγω οχήματος στην έδρα του Nissan Nik.I. Θεοχαράκης Α.Ε., ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Τάκης Θεοχαράκης, δήλωσε:Η Ηλεκτρο Ηλεκτρική στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που όλοι καλωσορίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Το Taxiplon, με το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως και 528 χλμ, αλλά μηδενική ρύπανση, ανοίγει νέους δρόμους. Τα μηδενικά ταξί είναι σίγουρα ότι θα συμβάλουν σημαντικά στην αναπνοή πολύ καθαρότερου αέρα στις πόλεις μας.».

Τι είναι το Νισάν Φύλλο

Με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως, όλο και περισσότεροι πιθανοί αγοραστές ανακαλύπτουν τα οφέλη του Nissan Leaf, ενός πρωτοποριακού ηλεκτρικού οχήματος που ενσωματώνει καινοτόμες καινοτομίες όπως το «e-padel»Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί και να φρενάρει με έναν εντελώς νέο και απροσδόκητο τρόπο.
Ταυτόχρονα, στη δημοσίευση “ε +»Με την μπαταρία 62 kWh, το Nissan Leaf προσφέρει αυτονομία έως και 528 χλμ. στον αστικό κύκλο κυκλοφορίας (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP).
Ο ηλεκτρικός κινητήρας του οχήματος παρέχει γραμμική ισχύ 160 kW (περίπου 217 hp) με τη ροπή να έχει πλέον αυξηθεί στα 340 Nm, γεγονός που διασφαλίζει σε αυτήν την ηλεκτρική επιτάχυνση ταξί από ακινησία στα 100 km / h σε μόλις 6,9 dl!
Το Leaf πρέπει να επιδείξει τρεις βασικές τεχνολογίες ευφυούς οδήγησης. Ο “ProPILOT»Χρησιμοποιείται κατά την οδήγηση σε λωρίδα κυκλοφορίας, καθιστώντας την οδήγηση ευκολότερη και πολύ πιο χαλαρωτική για τον οδηγό.
Ο “Πάρκο ProPILOTΌταν ενεργοποιηθεί, παίρνει τον πλήρη έλεγχο των συστημάτων διεύθυνσης, πέδησης και κιβωτίου ταχυτήτων για να οδηγεί αυτόματα το όχημα στο χώρο στάθμευσης.
Τέλος, το “ηλεκτρονικό πεντάλ»Επιτρέπει στον οδηγό να ξεκινήσει, να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να ακινητοποιήσει το όχημα χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ γκαζιού. Όταν το βάθρο είναι ελεύθερο, το σύστημα ανάκτησης ενέργειας του οχήματος αναλαμβάνει να φορτίσει τις μπαταρίες του οχήματος ενώ ταυτόχρονα το όχημα επιβραδύνεται σταδιακά έως ότου ακινητοποιηθεί εντελώς. Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο θα διατηρήσει τη θέση του, ακόμη και σε μέρη με απότομη κλίση, έως ότου ο οδηγός πιέσει ξανά τον επιταχυντή. Φυσικά, διατηρείται το συμβατικό πεντάλ φρένου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις πέδησης έκτακτης ανάγκης.
Το πλήρως επανασχεδιασμένο εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού ταξί Nisan διακρίνεται για την κομψότητα του σχεδιασμού και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ενώ οι επιβάτες θα εκτιμήσουν τις χαρακτηριστικές μπλε ραφές σε μέρη όπως τα καθίσματα, το ταμπλό και το τιμόνι.
Η κεντρική κονσόλα κυριαρχείται από μια οθόνη TFT 8 ιντσών με μια συσκευή προβολής που παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του οχήματος όπως η τεχνολογία “Ασπίδα ασφαλείας», Κατάσταση φόρτισης μπαταρίας, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης και, φυσικά, το λογισμικό του οχήματος είναι συμβατό με συσκευές Apple CarPlay & Android Auto.
Τελειώνοντας, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Nissan Nick. Ι. Θεοχαράκης, μέσω του προγράμματος “I move Electric”, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το – καθαρά ηλεκτρικό – Leaf Taxi με κόστος 24.630 ευρώ στην έκδοση με την μπαταρία 40kWh (συμπεριλαμβανομένων επιδοτήσεων στην αρχική τιμή του οχήματος και για την απόσυρση του παλιού τους οχήματος).
Ταυτόχρονα, επιδοτείται η εγκατάσταση του έξυπνου φορτιστή σπιτιού (wallbox), ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι αναμένεται να δημιουργηθεί υποδομή φόρτισης στη βάση ταξί και στους χώρους στάθμευσης.

Source