Το ηλεκτρικό φτερά της BMW i υπόσχεται πτήσεις με ταχύτητα 300 km / h [video]

Η BMW i έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης προσαρμοσμένο σε ένα επανασχεδιασμένο φτερά, το οποίο αυξάνει την ταχύτητα και τη διάρκεια της πτήσης.

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά πραγματικότητα. Η ιστορία θυμίζει τις περιπέτειες του Rocketeer, του υπερήρωα που μπορούσε να πετάξει χάρη στη στολή του. Σήμερα, το αιώνιο όνειρο του ανθρώπου να πετάξει μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν εντελώς καινοτόμο τρόπο.

Ο BMW i σε συνεργασία με το στούντιο Σχέδια και ο επαγγελματίας πιλότος με φτερά από την Αυστρία, Peter Salzmann, ανέπτυξε ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης προσαρμοσμένο σε ένα νέο σχεδιασμένο φτερά που αυξάνει την ταχύτητα και τη διάρκεια πτήσης Το σύστημα δοκιμάστηκε και το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό.

Η μονάδα ισχύος του ηλεκτρικού φτερού της BMW i αποτελείται από δύο πηνία ινών άνθρακα σε ένα προστατευτικό κέλυφος, τα λεγόμενα στροφεία, καθένα από τα οποία παρέχει 7,5 kW με ρυθμό περιστροφής περίπου 25.000 σ.α.λ. σχετικά με. Η συνολική ισχύς του συστήματος πρόωσης είναι 15 kW και είναι διαθέσιμη για περίπου 5 λεπτά. Ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης αυτού του προγράμματος ήταν οι δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα του Κέντρου Αεροδυναμικών Δοκιμών (ATC) του BMW Group στο Μόναχο.

Το άλμα από το ελικόπτερο

Το πρόγραμμα Ηλεκτροφόρο Wingsuit από τη BMW i ξεκίνησε χάρη στη φιλοδοξία του Peter Salzmann να ανεβάσει το άθλημα του φτερού σε άλλο επίπεδο. Ο 33χρονος Αυστριακός είναι ελεύθερος εκπαιδευτής πτώσης ενώ εν τω μεταξύ έχει γίνει επαγγελματίας του άλματος βάσης και της αλεξίπτωτο. Εκτός από την κατάδυση με αλεξίπτωτο και την προπόνηση με φτερά, η καριέρα του περιλαμβάνει ρόλους κόλπων σε ταινίες και εμφανίσεις στην τηλεόραση.

Η εφαρμογή ενός συστήματος ηλεκτρικής πρόωσης σε ένα φτερά στοχεύει στην επίτευξη μιας πιο σταθερής ελεύθερης πτήσης, έτσι ώστε να καλύπτονται μεγαλύτερες αποστάσεις. Όταν ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ενεργοποιημένος, εξηγεί ο Salzmann, ο πιλότος αισθάνεται αμέσως την επιτάχυνση, που του επιτρέπει να πετά με ταχύτητες πάνω από 300 km / h.

Ηλεκτροφόρο Wingsuit BMW i
Ηλεκτροφόρο Wingsuit BMW i

Στην παρθενική του πτήση με το BMW i Electrified Wingsuit, ο Salzmann πέταξε με ελικόπτερο με δύο άλλους πιλότους με φτερά πάνω από τις κορυφές των Άλπεων στην πατρίδα του την Αυστρία. Αμέσως μετά πηδήξτε από υψόμετρο 3.000 μέτρων, οι τρεις πιλότοι πέταξαν σε σχηματισμό προς την κατεύθυνση μιας ορεινής μάζας. Με τη βοήθεια του συστήματος ηλεκτρικής πρόωσης, ο Salzmann επιταχύνθηκε περισσότερο από τους συναδέλφους του και κατάφερε να διασχίσει την κορυφή του βουνού με μια απότομη πλαγιά. Αφού σχεδίασε μια άλλη καμπύλη, συνάντησε τους άλλους δύο πιλότους, οι οποίοι είχαν διασχίσει την πλαγιά σε μια ελεύθερη πτήση χωρίς πρόωση. Οι τρεις πιλότοι με φτερά άνοιξαν τελικά τα αλεξίπτωτά τους και προσγειώθηκαν στον προκαθορισμένο προορισμό.

Μετά από αυτήν την επιτυχημένη πρεμιέρα, ο Peter Salzmann και οι ειδικοί της BMW i και Designworks, συνέχισαν την ανάπτυξη της πρώτης φτερούγιας στον κόσμο με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Ο Αυστριακός είναι πεπεισμένος ότι η ηλεκτρική τεχνολογία θα είναι το μέλλον, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στον αέρα. Για τον ίδιο, το πρόγραμμα BMW i Electrified Wingsuit είναι απόδειξη ότι προηγουμένως αδιανόητες δυνατότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια ηλεκτρικής πρόωσης.

Ηλεκτροφόρο Wingsuit BMW i
Ηλεκτροφόρο Wingsuit BMW i

Πηγή

.Source