Θα επιστρέψει ως καθαρά ηλεκτρικό crossover το 2024;

Opel Monza

Η Opel (ή Vauxhall) σκέφτεται σοβαρά να αναβιώσει το Monza, σε καθαρά ηλεκτρική μορφή, σύμφωνα με ένα άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

Η αναβίωση του coupe fastback της Monza δεν είναι απλώς μια ιδέα για ανώτερα στελέχη της Opel που θέλουν να ξαναρχίσουν μια διασκεδαστική οδήγηση σπορ αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη θέση του Auto Motor και Sport, οι σκέψεις είναι για μια καθαρά ηλεκτρική έκδοση της Monza, η οποία πιθανότατα θα έρθει το 2024. Στην πραγματικότητα, το γερμανικό περιοδικό φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του CEO της μάρκας, Μάικλ Λόχσελερ που αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Η κινητικότητα πρέπει να είναι διασκεδαστική, πρέπει να μιλάει στην καρδιά και όχι μόνο στον εγκέφαλο. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για την ηλεκτρική πρόωση».

Το Opel Monza κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1978 και παρέμεινε σε παραγωγή μέχρι τον Ιούνιο του 1986. Το 2013 στο IAA, η Opel παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο coupe 2 + 2 που ονομάζεται Monza (βλ. Φωτογραφίες), το οποίο ήταν εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία.

Έννοια Opel Monza 2013
Έννοια Monza 2013
Η νέα έκδοση του Monza σε crossover

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Auto Motor und Sport σε περίπτωση που το έργο προχωρήσει, θα έχει μια φόρμα crossover και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική eVMP (Ηλεκτρική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων) του ομίλου PSA.

Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα που ανακοινώθηκε από τον Γαλλικό Όμιλο το περασμένο καλοκαίρι και έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί συστήματα για κίνηση 2 ή 4 τροχών, ηλεκτρικούς κινητήρες έως 250 kW και μπαταρίες από 60 έως 100 kWh.

Έννοια Opel Monza 2013
Έννοια Monza 2013

Πηγή

OpelTB

.Source