Πρεμιέρα για το ABA 5 στο Daimler Buses

Το Mercedes-Benz Intouro είναι το 1ο λεωφορείο του Ομίλου που θα είναι εξοπλισμένο με το νέο “Active Brake Assist 5”.

Ο νέα γενιά της Mercedes-Benz Intouro είναι το πρώτο του λεωφορείο Ομάδα λεωφορείων Daimler να είναι εξοπλισμένο με προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας “Active Brake Assist 5».
Αυτή η νέα τεχνολογία σε συνδυασμό με “Υποβοήθηση Sideguard»Βελτιώνει σημαντικά το επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος, βοηθώντας στην αποφυγή πολλαπλών ανεπιθύμητων επαφών του οχήματος, αυτόματα και χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού!
Στην ουσία, το νέο “ABA5”, σε συνεργασία με το “Sideguard Assist” έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία για ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως. πεζοί, καθώς μπορούν να σταματήσουν αυτόματα το λεωφορείο σε περίπτωση που εντοπίσει την πιθανότητα επαφής με ένα εμπόδιο (κινητό ή στάσιμο), τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος και στις πλευρές του οχήματος.
Σε αντίθεση με το προηγούμενο -4ο– η γενιά του, το ABA 5 είναι σε θέση να ακινητοποιήσει το όχημα όταν ανιχνεύει την πιθανότητα σύγκρουσης ακόμη και με έναν άνθρωπο.
Όσον αφορά το νέο Intouro, αξίζει να σημειωθεί ότι διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα εκδόσεων που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις για χρήση σε προαστιακές ή υπεραστικές διαδρομές.
Μία από τις κύριες αναβαθμίσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του είναι η σημαντική βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή αλλά και η μείωση του απόβαρου, στοιχεία που και οι δύο οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ανάλογα με την έκδοση του νέου Intouro, επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης τουλάχιστον 3%.

Source