Το Mercedes EQS θα έχει Hyperscreen

Η Mercedes θα παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση της S-Class που ονομάζεται EQS, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αγορές το επόμενο έτος. Θα προσφέρει υπερσύγχρονη τεχνολογία συμπεριλαμβανομένης της Hyperscreen. Πως;

Τι είναι το Hyperscreen; Λοιπόν, είναι ένα στοιχείο του συστήματος MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 7 Ιανουαρίου 2021.

Το teaser περιλαμβάνει μόνο μία εικόνα, αλλά δίνει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το τι να περιμένετε. Η Mercedes αποκαλεί το MBUX Hyperscreen “ψηφιακό πυρήνα” του EQS. Θα είναι διαθέσιμο προαιρετικά όταν αποκαλυφθεί το επόμενο έτος.

Το Hyperscreen θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να μεγιστοποιήσει τη λειτουργία και την εμφάνιση του συστήματος ψυχαγωγίας, την άνεση και άλλα χαρακτηριστικά του οχήματος. Με την προσθήκη AI, το Hyperscreen μπορεί να μάθει τις συνήθειες των οδηγών και να βελτιώνεται συνεχώς. Η Mercedes λέει ότι το Hyperscreen κυριαρχεί στη μεγάλη και καμπύλη οθόνη που θα προσφέρει στην καμπίνα μια μοναδική αισθητική. Και όταν η Mercedes λέει μεγάλο, αυτό σημαίνει πραγματικά τεράστιο. Η οθόνη Hyperscreen καλύπτει ολόκληρο το πλάτος της καμπίνας, που κάθεται μπροστά από τον οδηγό και τον συνοδηγό και θα επισκιάσει οποιαδήποτε οθόνη που έχει προσφέρει η Tesla μέχρι στιγμής.

Υποθέτουμε ότι το Hyperscreen θα κάνει το ντεμπούτο του στο EQS, αλλά στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα EQ καθώς και σε οχήματα με θερμικό κινητήρα. Εκτός από την φανταχτερή οθόνη, το EQS θα υιοθετήσει επίσης νέα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα. Το αυτοκίνητο θα προκαλέσει τον Tesla αυτονομία, με περίπου 700 χλμ με μία μόνο φόρτιση (WLTP). Κρίνοντας από κατασκοπευτικές λήψεις, το EQS θα παραμείνει πολύ κοντά στον κομψό σχεδιασμό του πρωτότυπου. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για το Tesla Model S και το επερχόμενο Lucid Air.

Διαβάστε περισσότερα:

Mercedes EQS σε δοκιμές καμουφλάζ

Η Mercedes EQS θα ξεπεράσει το Tesla Model S στην αυτονομία

Στο δρόμο το νέο ηλεκτρικό Mercedes EQS

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source