Κίνδυνος πυρκαγιάς για 26.700 υβριδικές BMW Plug-in (+ βίντεο) Κίνδυνος φωτός

32.780 Επισκέψεις στο άρθρο – Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/10/2020

Η βαυαρική εταιρεία φαίνεται να έχει πρόβλημα με τις πυρκαγιές μετά Εκδόσεις ντίζελ ορισμένων από τα μοντέλα της που είναι ακόμα σε λειτουργία και εν κινήσει, ήδη μετρούν 4 περιπτώσεις στην Ελλάδα, και για τα οποία, όσο γνωρίζουμε, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση, τώρα το Τα νέα υβριδικά μοντέλα plug-in έχουν το ίδιο πρόβλημα, ωστόσο προκαλείται από μια εντελώς διαφορετική αιτία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις τύπου, Το BMW Group ανακαλεί 26.700 υβριδικά αυτοκίνητα BMW και MINI εξαιτίας σφάλματος στις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής (ακαθαρσίες που δεν έχουν αφαιρεθεί), ενδέχεται να προκληθούν βραχυκύκλωμα και οδηγήστε σε φωτιά. Τα μοντέλα που επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση είναι οι υβριδικές εκδόσεις Plug-in (PHEV) του X1, X2, X3, X5, Series 2 Active Tourer, Series 3, Series 5, Series 7 και i8, καθώς και του ΜΙΝΙ Countryman PHEV κατασκευή από 20 Ιανουαρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ίδιες αναφορές το αναφέρουν Το 1/3 των εμπλεκόμενων οχημάτων, δηλαδή περίπου 8.900 αυτοκίνητα, είναι στο δρόμο και 1.800 από αυτούς βρίσκονται στη Γερμανία. Όσο για τα υπόλοιπα 17.800 αυτοκίνητα, η παράδοσή τους αναβάλλεται έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα, με 3.500 αυτοκίνητα συνολικά να καταλήγουν στη γερμανική αγορά. Αναφέρονται οι πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν από τον εκπρόσωπο της βαυαρικής εταιρείας πιθανή λύση έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Μέχρι σήμερα Η BMW γνωρίζει τρεις πυρκαγιές εντός των γερμανικών συνόρων ότι σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα και από τα δεδομένα που συλλέγονται φαίνεται να υπάρχουν μεγαλύτερο κίνδυνο όταν οι μπαταρίες είναι πλήρως φορτισμένες. Γι ‘αυτό η BMW ζήτησε από τους πελάτες της να σταματήσουν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους με καλώδιο.

Κλείνοντας, παραθέτουμε το βίντεο από ένα περιστατικό πυρκαγιάς σε ένα Πρόσθετη υβριδική BMW 330e τον περασμένο Ιούνιο στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στα οχήματα που έχουν πληγεί, αλλά δεν αποκλείεται βάσει των δεδομένων. Οι Τσέχοι πυροσβέστες, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, μετέφεραν με βαρύ όχημα την υβριδική BMW Σειρά 3 Plug-in που βυθίστηκε σε δεξαμενή νερού ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση εκ νέου ανάφλεξης.

Πηγή: kfz-betrieb.vogel.de

Source