Ξεκινούν οι πωλήσεις του νέου Opel Vivaro-e

Η Opel ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων της νέας ηλεκτρικής έκδοσης του Vivaro με μέγιστο εύρος έως και 330 km και ωφέλιμο όγκο φόρτωσης έως και 6,6 km! Στη συνέχεια το 2021 το Opel Combo-e…

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Η Opel ανακοινώνει το πρώτο της ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, το Vivaro-e, ξεκινά την εμπορική της πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ.
Διατίθεται σε τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος, με πολλαπλές εκδόσεις και δύο εκδόσεις ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας (50 ή 75 kWh), το νέο Vivaro-e θα μπορεί να ταξιδεύει έως και 330 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Εξαιρετικές δυνατότητες μεταφοράς, ίσες με τις συμβατικές εκδόσεις

Με μικτό βάρος 2,8 ή 3,1 τόνους, το νέο Vivaro-e θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις μήκους αμαξώματος, όπως και οι συμβατικές εκδόσεις, με ωφέλιμο φορτίο 4,6 – 5, 8k.m. το οποίο χάρη στο ειδικό σύστημα “FlexCargo”, μπορεί να αυξηθεί αντίστοιχα στα 5,1 – 6,6 km.
Ταυτόχρονα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να φέρει είναι 1.275 kg (!), Μια εξαιρετική απόδοση, σχεδόν ισοδύναμη με εκείνη των συμβατικών εκδόσεων (έως 1.405 kg). Αντίστοιχα, η μέγιστη ικανότητα πρόσφυσης είναι 1,0t.
Ταυτόχρονα, η χαμηλή οροφή και ο περιορισμένος κύκλος περιστροφής του νέου Vivaro-e (από 11,3 μ.) Εγγυώνται τη μεγάλη ευελιξία του. Επιπλέον, ο πλήρης εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας περιλαμβάνει πολλές «έξυπνες» λύσεις που διευκολύνουν την εργασία του οδηγού, όπως. τις ηλεκτρικά ελεγχόμενες πλευρικές συρόμενες πόρτες για την περιοχή φόρτωσης.

Αποτελεσματικό, ήσυχο και εύκολο στη χρήση

Ο ηλεκτρικός κινητήρας Vivaro-e παρέχει 136 ίππους και ροπή 260 Nm με τη μέγιστη ταχύτητα που προσφέρει να περιορίζεται στα 130 km / h. Σε συνδυασμό με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18 και 27 κυττάρων αντίστοιχα (50 ή 75 kWh) που εξασφαλίζουν εύρος 230 ή 330 km με βάση το πρότυπο WLTP.
Όσον αφορά τους χρόνους φόρτισης, η Opel δηλώνει ότι σε μια δημόσια τροφοδοσία DC (DC 100kW), χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για τη φόρτιση της μπαταρίας 50kWh στο 80% και 45 λεπτά για τα αντίστοιχα 75kWh. Και οι δύο συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.
Συμπερασματικά, αξίζει να θυμόμαστε ότι το επόμενο ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που θα προστεθεί στη σειρά Opel θα είναι το Combo-e (από το 2021), ενώ ο στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλα τα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα της γκάμας της έως το 2024.
Μη χάσετε να δείτε εδώ, ένα βίντεο του νέου Opel Vivaro-e…

Source