Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τον ηλεκτρικό κινητήρα Hyundai Ioniq 5 έχουν διαρρεύσει

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα που θα κυκλοφορήσει το 2021 είναι το νέο μέλος της σειράς Ioniq που στο σχεδιασμό δεν θα απέχει πολύ από το εντυπωσιακό πρωτότυπο 45 EV με την πολύ προηγμένη αισθητική του.

Αν και η πρεμιέρα της αναμένεται τον Ιανουάριο, έχει ήδη υπάρξει σχετική διαρροή των πρώτων δεδομένων, τα οποία προφανώς προέρχονται από λανθασμένη δημοσίευση των τεχνικών χαρακτηριστικών από το γραφείο εκπροσώπησης της εταιρείας στην Αυστρία.

Στις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν και όπως μπορούμε να δούμε από τις παρακάτω εικόνες, οι παραγγελίες φαίνεται να ξεκινούν τον Φεβρουάριο και οι πρώτες παραδόσεις είναι έτοιμες το καλοκαίρι. Ο πελάτης θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για παραγγελία με κατάθεση 1.000 ευρώ.

Το Ioniq 5 βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Hyundai. Όσον αφορά τις διαστάσεις του αμαξώματος, έχουν μήκος 4.640 mm, πλάτος 1.890 mm και ύψος 1.600 mm. Το μεταξόνιο είναι στα 3.000 mm.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Πρώτη Έκδοση του Ioniq 5 θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για τετρακίνηση και συνδυασμένη ισχύ στα 313 PS. Η αυτονομία θα φτάσει τα 450 km με επιτάχυνση 5,2 sec για τα πρώτα 100 km / h. Θα υπάρχει ενσωματωμένος φορτιστής έως 11 kW, ενώ η προηγμένη μπαταρία 800 V θα προσφέρει γρήγορη φόρτιση DC σε μόλις 15 λεπτά από 20% έως 80% της χωρητικότητας.

Source