Με τους Solberg και Veiby, Hyundai στο WRC 2

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε το ντουέτο των νέων οδηγών στο WRC 2 πριν από το 2021, με τον Oliver Solberg να ενώνεται στην ομάδα του, συνοδεύοντας τον Ole Christian Veiby.

Οι δύο Σκανδιναβικοί οδηγοί θα ξεκινήσουν τη χρονιά με το υπάρχον Hyundai i20 R5, ενώ από τη μέση του, θα στραφούν στο νέο και σε εξέλιξη, Hyundai i20 N Rally2. Το ακριβές πρόγραμμα των Oliver Solberg και Ole Christian Veiby, που θα έχουν μαζί τους Aaron Johnston και Jonas Andersson, θα οριστικοποιηθεί αργότερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία συνεργασίας της Solberg με τη Hyundai έχει διάρκεια 2 ετών.

Όλιβερ Σόλμπεργκ

Ο Oliver Solberg, γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2003 Petter Solberg, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους οδηγούς του WRC. Στην ηλικία των 19, έχει ήδη πετύχει μια νίκη στο WRC 3 (Estonian Rally), ενώ έχει επίσης σημειώσει 2 νίκες στο ERC, του οποίου το ίδρυμα είναι ο νεότερος νικητής ενός αγώνα.

Γεννημένος στο WRC, ο πατέρας του το 2001 ήταν ήδη οδηγός εργοστασίου, ο Σουηδό-Νορβηγός Oliver Solberg ξεκίνησε αγώνες crosskarts και σε ηλικία 15 ετών άλλαξε αγώνες ράλι στη Λετονία και ράλι. Το 2019 έκανε το ντεμπούτο του με ένα αυτοκίνητο R5, κερδίζοντας τα πρωταθλήματα της Βαλτικής, της Λετονίας και της Εσθονίας. Έκανε το ντεμπούτο του στο WRC, συμμετέχοντας στο Welsh Rally του 2019. Φέτος, συμμετείχε και στο ERC όπου κέρδισε τον τίτλο του ERC 1 Junior (για οδηγούς έως 28 ετών με αυτοκίνητα R5) και ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ole Christian Veiby

Από την πλευρά του, ο 24χρονος Ole Christian Veiby ήταν επίσης οδηγός της Hyundai στο WRC 2 το 2020, έχοντας τερματίσει δύο φορές στη δεύτερη θέση (Σουηδία, Σαρδηνία), ενώ ήταν τρίτος στο Μεξικό, τερματίζοντας τη σεζόν στην 4η θέση στην κατάταξη . Έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο WRC στο Ράλι Monza, όπου εγκατέλειψε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hyundai, η ομάδα του Andrea Adamo θα υποστηρίξει επίσης τον Πρωταθλητή WRC3, Jari Huttunen, του οποίου το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.

Hyundai i20 R5

Δηλώσεις:

Όλιβερ Σόλμπεργκ: “Για μένα, είναι απίστευτο να είμαι μέρος της Hyundai Motorsport. Τα πρόσφατα επιτεύγματα της ομάδας το λένε όλα – δύο φορές WRC Builder Champions, μαζί με μια επιτυχημένη ομάδα πελατών. Η ευκαιρία να εργαστώ με αυτά τα παιδιά δεν είναι μόνο συγκινητική για μένα, αλλά και μια καταπληκτική ευκαιρία να μάθω από όλους. Ανυπομονώ να οδηγήσω το i20 R5 και μετά το i20 N Rally 2. Θα πάμε στο πρωτάθλημα με μια νικηφόρα νοοτροπία και με τη σημαντική ευθύνη να εκπροσωπήσουμε τη Hyundai παγκοσμίως. “Είμαι επίσης χαρούμενος ότι θα υπάρξει ένας άλλος νέος οδηγός, ο Ole Christian Veiby, στην ομάδα του WRC 2. Ανυπομονώ για αυτή τη δέσμευση να ανοίξει την πόρτα σε περισσότερες δικές μου ευκαιρίες στο μέλλον. “

Ole Christian Veiby: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια της Hyundai Motorsport. Μου άρεσε πολύ να αγωνίζομαι το Hyundai i20 R5 φέτος. Έμαθα πολλά και είμαι ενθουσιασμένος για να συνεχίσω τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Το 2020 δεν αναπτύχθηκε όπως θα θέλαμε. Εμείς είχε τρεις τερματισμούς στο βάθρο σε 5 αγώνες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλαμε να κερδίσουμε. Ήταν μια πολύ διαφορετική και δύσκολη χρονιά, οπότε ανυπομονώ να έχω άλλη μια χρονιά για να παλέψω σωστά στο WRC 2. Θα ξεκινήσουμε τη χρονιά με το Το R5 και μετά το νέο Hyundai i20 N Rally2 θα παρουσιαστεί και είμαι ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι με αυτό. Είναι επίσης ωραίο να έχουμε τον Oliver μαζί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει σημαντικά στην ομάδα και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να συνεργαστώ με έναν τόσο παθιασμένο οδηγό “.

Hyundai i20 N Ράλι 2

Αντρέα Αδάμο: “Μετά τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο WRC, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουμε την υποστήριξή μας για νέα και ανερχόμενα αστέρια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Oliver Solberg στην οικογένεια Hyundai Motorsport, μαζί με τον Ole Christian, με τον οποίο έχουμε ήδη συνεργαστεί φέτος. Και οι δύο είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και αξίζει να παρακολουθήσουν. Φυσικά, ο Όλιβερ έχει ένα γνωστό επώνυμο, αλλά έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τι μπορεί να κάνει με την αξία του, με αποτελέσματα όπως η νίκη του WRC 3 στην Εσθονία. Ο Ole Christian επίσης είχε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα με το i20 R5. Είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο οδηγοί θα αναδείξουν τη δυναμική όχι μόνο του R5 μας, αλλά και του νέου Hyundai i20 N Rally2, το οποίο αναμένουμε να κάνει το ντεμπούτο του στα μέσα της σεζόν.

“Η Customer Racing έχει εργαστεί σκληρά αυτή τη δύσκολη χρονιά για να παράγει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο πληρώματος σε όλο τον κόσμο, οπότε ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν τα αυτοκίνητά μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αυτούς τους φιλόδοξους οδηγούς. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα ανερχόμενα αστέρια χωρίς να αναφέρουμε τον Jari Ο Huttinen, ο οποίος έχει συσχετιστεί με τη Hyundai από το τέλος του 2017. Είχε μια υπέροχη χρονιά το 2020, κερδίζοντας το Πολωνικό Πρωτάθλημα και το WRC 3. Εργαζόμαστε στο πρόγραμμα Jari για το 2021 και περισσότερα, θα είναι γνωστά αργότερα “.

Source