Ένα McLaren P1 GTR προς πώληση με μόλις 455 χλμ

Η αντιπροσωπεία Bruce Canepa στις ΗΠΑ έθεσε προς πώληση ένα από τα 58 G1 P1 που κατασκευάστηκε από τη McLaren. Η τιμή που ζήτησε η αντιπροσωπεία να την αφήσει δεν είναι γνωστή, αλλά παρόμοια παραδείγματα στο παρελθόν άλλαξαν χέρια για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ό, τι δίνει ο νέος ιδιοκτήτης, θα ξέρει ότι έχει αγοράσει ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, καθώς αυτό έχει ταξιδέψει μόνο 455 χλμ. Επιπλέον, διαθέτει το εργοστασιακό πακέτο για χρήση στο κομμάτι, μια επιλογή αξίας 30.000 $.

Αυτό περιλαμβάνει δύο φιάλες αζώτου για τη λειτουργία των δύο πιστολιών αέρα για τα κεντρικά μπουλόνια, ένα μπουκάλι αζώτου για τη λειτουργία του συστήματος ανύψωσης αυτοκινήτου, όλο τον εξοπλισμό VLog, σύστημα καυσίμου Bowser, tablet για πρόσβαση σε δεδομένα τηλεμετρίας, εφεδρικά ελαστικά τροχιάς , κλειδί ροπής και ειδικό κάλυμμα αυτοκινήτου.

Όπως γνωρίζετε, το υβριδικό σετ παράγει 1.000 ίππους (800 ίππους για τον κινητήρα δίδυμου turbo 3,8 λίτρων και 200 ​​ίππους για τον ηλεκτροκινητήρα). Το street-legan P1 GTR διαθέτει συμβατικές ζώνες ασφαλείας, ένα πλαίσιο στον μπροστινό προφυλακτήρα για την καταχώρηση της πινακίδας κυκλοφορίας, αυξημένο ύψος από το έδαφος, καθώς και κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό, καθώς και το τιμόνι.

Διαθέτει ένα νέο αμάξωμα που παράγει μεγάλες ποσότητες κατακόρυφης αεροδυναμικής πίεσης, αποτελούμενη από μπροστινό διαχωριστή, νέα είσοδο αέρα εμπνευσμένη από τις φούστες McLaren F1, είσοδο αέρα στην οροφή, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τεράστια πίσω αεροτομή, νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη Φόρμουλα 1.

Το σόου κλέβεται επίσης από τους πολύ μεγάλους διπλούς σωλήνες εξάτμισης που κατασκευάζονται από κράμα inconel και τιτανίου, καθώς και από τους τροχούς μονής ακτίνας 19 μο με ελαστικά Pirelli. Στην πραγματικότητα, η McLaren έχει εγκαταστήσει στο αυτοκίνητο ένα αυτόματο σύστημα ανύψωσης – παρόμοιο με αυτό του αγωνιστικού McLaren 650S GT3 -, για την ευκολότερη αλλαγή των ελαστικών από τους ιδιοκτήτες. Το spoiler διαθέτει σύστημα DR, με αεροδυναμικές βελτιώσεις που παράγουν 660 kg κατακόρυφης αεροδυναμικής πίεσης στα 241 km / h, 10% περισσότερο από την παραγωγή που παράγει το P1.

Το P1 GTR ζυγίζει 50 κιλά λιγότερο από την παραγωγή P1, με το μπροστινό μέρος να είναι 80 mm μεγαλύτερο, με την McLaren να αλλάζει τη διαμόρφωση των αγωγών του συστήματος ψύξης, οι οποίοι ρέουν στους μπροστινούς θόλους, διατηρώντας ταυτόχρονα τα αεροδυναμικά πτερύγια στον μπροστινό όροφο από τους μπροστινούς τροχούς . Στους πίσω θόλους, έχει εγκατασταθεί μια νέα αεροτομή, η οποία διαχέει ομαλά τον αέρα από τα μπροστινά ελαστικά κατά μήκος της πλευράς άνθρακα του σώματος, ενώ ένας νέος αγωγός αέρα διαχέει επιπλέον αέρα στο ψυγείο, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική απόδοση του πίσω δαπέδου. . Όσον αφορά την ανάρτηση, έχει αναπροσαρμοστεί, έχοντας μικρότερη απόσταση από το έδαφος (50 mm) από την παραγωγή P1.

Οι καθρέφτες έχουν επανατοποθετηθεί στους μπροστινούς πυλώνες, τόσο για να είναι πιο κοντά στα μάτια του οδηγού όσο και για να μειώσουν την αεροδυναμική αντίσταση. Έχουν γίνει επίσης αλλαγές στο πίσω άκρο της πόρτας, με τους αεροδυναμικούς αγωγούς να επεκτείνονται για να στείλει περισσότερο αέρα κάτω και στον κινητήρα για να τον βοηθήσει να κρυώσει.

.Source