Θα θέλαμε αυτό το Daihatsu πίσω

Η Daihatsu ετοιμάζεται να παρουσιάσει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις μοντέλων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2021.

Βιομηχανίες αυτοκινήτων όπως Νταϊχάτσου, ακόμη και στην «φυσική απουσία» του Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Για 2021 ώρες Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί το. παράξενη διάθεση για νέες τάσεις και παρουσιάζει μια σειρά μοντέλων που θα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους δρόμους. Ξεκινώντας με μακράν το πιο παράξενο από όλα, το Daihatsu Hijet Jumbo Sportza Ver. Βασίζεται στον επαγγελματία Hijet με εκτεταμένη καμπίνα Μέγα άτομο ζώο αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία προτείνει να αφαιρέσετε την οροφή για να δημιουργήσετε ένα ειδική θήκη ανοιχτού μικρού αυτοκινήτου. Υπάρχει τώρα ένα αποκορύφωμα άθλημα διάθεση μπροστά, όπου βρίσκουμε ένα μικρό παρμπρίζ. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ζευγάρι άθλημα καθίσματα, ενώ στο πίσω μέρος, βρίσκουμε μια μεγάλη περιοχή φορτίου. Σε σύγκριση με την κανονική έκδοση, το ταξίδι ανάρτησης είναι σημαντικά μικρότερο, όπως και η απόσταση από το έδαφος.

Ο Νταϊχάτσου δεν αναφέρει αλλαγές κινητήρα για Αθλητισμός. Το “κανονικό” μοντέλο έχει κινητήρα απόδοσης 46 ίππους με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ή 52 ίππους με τετρατάχυτο αυτόματο. Υπάρχουν δύο επιλογές όσον αφορά τη μετάδοση, καθώς το μοντέλο είναι διαθέσιμο ως Πισωκίνητο, καθώς τετρακίνητο. Όσοι αναζητούν ένα πιο ικανό όχημα, υπάρχει Hijet Jumbo Camper Ver. Διαθέτει πίσω κάλυμμα και ράφι οροφής. Η ομάδα βελτίωσης της εταιρείας παρουσίασε μια άλλη πρόταση με βάση Κοπέν, εμφανίζοντας το Αντιγραφή Spyder Ver. Σε αυτήν την πρόταση, το μεγαλύτερο μέρος του παρμπρίζ λείπει, καθώς και η οροφή του μοντέλου, για να έχουμε μπροστά μας αυτό το ειδικό ανοικτό αυτοκίνητο.

ο Daihatsu Taft Crossfield Ver παίρνει το μικρό διασταύρωση της μάρκας και το καθιστά πιο ικανό να απομακρυνθεί από την άσφαλτο. Μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και ελαστικά για καθαρό εκτός δρόμου χρησιμοποιήστε, δώστε το στίγμα του μοντέλου. Μια νέα διεπαφή με έναν ενσωματωμένο “εργαζόμενο” φαίνεται να βελτιώνει τη γωνία προσέγγισης μεγάλων εμποδίων. Το ράφι οροφής παρέχει επιπλέον χώρο για τη μεταφορά εργαλείων. Τέλος, υπάρχει το Thor Premium Ver με αξεσουάρ D-sport, που έχει ιδιαίτερη εμφάνιση και ασημί χρώμα. Πιέζει σε μεγάλους τροχούς και έχει επίσης τις σχετικές παρεμβάσεις στο σχεδιασμό του μπροστινού μέρους για να ξεχωρίζει. Εάν τίποτα άλλο, το Νταϊχάτσου φροντίζει με τις προτάσεις της για να της δώσει μια ιδέα αυτοκινητοβιομηχανία της Άπω Ανατολής.

Δείτε επίσης:

Daihatsu Copen GR Sport με βελτιώσεις στο Toyota Gazoo Racing (βίντεο)

Στην παραγωγή το Daihatsu Taft

Το νέο Subaru WRX STi θα αλλάξει τα δεδομένα

Δημοφιλές στο Protothema.gr

Source