Το Toyota GR Yaris έχει φτάσει στο Megane RS Trophy-R

Το μικρό της πύραυλο Toyota, ο GR Γιάρης έχει ανάψει φωτιά στην κατηγορία των μικρών καυτών θυρών (και όχι μόνο) με την καυτή του απόδοση, την αγωνιστική του ρύθμιση αλλά και με την εξαιρετικά επιθετική του εμφάνιση.

Δείτε επίσης: Το δυναμόμετρο Toyota GR Yaris “χάθηκε” (+ βίντεο)

Σε σύγκριση με το απλό Yaris, οι αλλαγές που το GR Γιάρης είναι πάρα πολλά, ξεκινώντας από το πλαίσιο και τη μετάδοση της κίνησης. Το μισό τμήμα είναι “ενσωματωμένο” Πλατφόρμα GA-B του νέου Yaris, αλλά το πίσω μέρος προέρχεται από Πλατφόρμα GA-C χρησιμοποιώντας τα μοντέλα Corolla και C-HR, με διπλό ψαλίδι πίσω. Η ισχύς περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του νέου ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με GR-FOUR με τα τρία διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Track και Sport). Έχουν γίνει ακόμη αλλαγές τιμόνι με μόλις 2,36 σ.α.λ. από άκρο σε άκρο και φρένα με δαγκάνες αλουμινίου τεσσάρων εμβόλων στο μπροστινό μέρος (δίσκοι 356 mm) και πίσω πιστόνι (δίσκους 297 mm)

Το κίνημά του αναλαμβάνεται από 1.600 hp 3-κύλινδρο turbo 261 hp και 360 Nm ροπής. Το 1,280 kg GR Yaris επιταχύνει σε 0-100 km / h σε 5,5 dl. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 230 km / h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Δείτε επίσης: Toyota GR Yaris “βόσκει” στο 0-100 (+ βίντεο)

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε GR Γιάρης για να πάει με πλήρες γκάζι στη διαδρομή Γέφυρα Nurburgring προς Gantry και πετύχετε ώρα 7:56. Ενδεικτικά, τον ίδιο χρόνο πέτυχε Walter Röhrl με την Porsche Panamera Turbo (2009), το Ferrari 360 Challenge Stradale (2004) και το Honda NSX-R (2002). Ελαφριά δέκατα γρηγορότερα (7: 55.12) ήταν το 2019 Renault Megane RS Trophy-R.

Αλλά επειδή οι λέξεις είναι κακές σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να δείτε μόνο στο βίντεο κάτω από το GR Yaris.

Δείτε επίσης: Το Toyota GR Yaris καπνίζει και δεν ισιώνει!

Source