Νέο μικρό SUV Hyundai Bayon για την Ευρώπη

Ο Hyundai αποκάλυψε τα πρώτα γεγονότα για νέο μικρό SUV το μοντέλο του, με τίτλο “Μπαγιόν“, Το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Kona και θα ξεκινήσει στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2021. Έτσι, μαζί με τους Tucson, Nexo και Santa Fe, η Hyundai θα έχει μια πλήρη γκάμα SUV στην Παλιά Ήπειρο.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Hyundai Kona Electric 64 kWh 204 PS

ο όνομα Μπαγιόν εμπνευσμένη από Πόλη Μπαγιόν (Bayonne) στα νοτιοδυτικά Γαλλία. Καθώς το Hyundai Bayon είναι κατά κύριο λόγο ένα ευρωπαϊκό προϊόν, η Hyundai αποφάσισε να το ονομάσει από μια ευρωπαϊκή πόλη. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπιαρίτζ, ανάμεσα στις ακτές του Ατλαντικού και τα βουνά των Πυρηναίων, και είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και πεζοπορία, που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής του νέου μοντέλου. Ενημερωτικά, το Τούσον και Santa Fe έχουν πάρει τα ονόματά τους από πόλεις στις πολιτείες της Αριζόνα και του Νέου Μεξικού αντίστοιχα, και το όνομά της Κόνα προέρχεται από Περιοχή Kona, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης. Θυμηθείτε ότι στη γκάμα των SUV της Hyundai υπάρχει επίσης το μοντέλο Κρήτα (Κρήτη), αλλά όχι προς πώληση στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Bayon δεν είναι επίσημα διαθέσιμες, μόνο η φωτογραφία που βλέπετε δείχνει μέρος του πίσω μέρους του αμαξώματος. Το φανάρι είναι ορατό, ενώ το το πιο πιθανό σενάριο είναι να βασίζεται στο πάτωμα του νέου i10. Έτσι από αυτό θα προκύψουν οι κινητήρες, όπως το 1,2 lt. 84 PS και 1,0 T-GDi με 100 hp. Περιμένετε λοιπόν μέχρι νεότερο.

Δείτε επίσης: Δοκιμή Hyundai i20 1,2 λίτρων. MPi 84 ίππους

Source