Το COVID-19 “απειλεί” το Ράλι Ντακάρ!

Ο κοροναϊός «απειλεί» το Ράλι Ντακάρ, καθώς η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σύνορά της για μια εβδομάδα, προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο ατόμων που ενδέχεται να μολυνθούν από τον ιό!

Αυτή η απόφαση, η οποία μπορεί να παραταθεί πέραν των 28ης Ο Δεκέμβριος δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί οδηγοί και αναβάτες είχαν προγραμματίσει την άφιξή τους στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα.

Τώρα θα πρέπει να μετακινήσουν την ημερομηνία άφιξής τους μετά τις 28 Δεκεμβρίου, ελπίζοντας ότι το Ριάντ θα έχει ανοίξει τα σύνορα μέχρι τότε, καθώς εάν η απαγόρευση συνεχιστεί, δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στην… ράμπα αναχώρησης!

Οι επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει για να κάνουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις για τους συμμετέχοντες στο Ράλι Ντακάρ, αλλά ακόμη και αυτή η δυνατότητα δεν είναι βέβαιο ότι θα βρει πεδίο εφαρμογής, καθώς υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα.

Ίσως το μόνο πράγμα που ο Ντακάρ μπορεί να «ασφαλίσει» αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι Σαουδάραβες αφενός ξοδεύουν πολλά χρήματα για να φιλοξενήσουν αυτόν τον αγώνα, αφετέρου ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να διοργανώσουν αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού και δεν αποκλείεται που “χαλαρώνουν” »Μικρές διαδικασίες.

Source