Το συλλεκτικό Pagani Huayra Tricolore ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ (+ βίντεο)

Γιορτάζοντας τα 60 χρόνια του Frecce Tricolori, η Pagani θα προσφέρει σε τρεις μόνο τυχερούς νικητές την ευκαιρία να αποκτήσουν το Huayra Tricolore σε μια τεράστια τιμή.

Η 313η Aerobatic Training Group, ως επίσημο όνομα του τμήματος της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας που ιδρύθηκε την 1η Μαρτίου 1961 στη στρατιωτική βάση του Rivolto, γνωστή ως Εθνική Αεροβική Περιπολία (Pattuglia Acrobatica Nazionale, PAN) ή η Frecce Tricolori, ήταν η κύρια πηγή για την κυκλοφορία μιας άλλης ειδικής έκδοσης του Huayra – όπως έκανε πριν από δέκα χρόνια με το Zonda Tricolore για την 50ή επέτειο από την τρέχουσα ιταλική αεροπορική μοίρα της 9 αεροσκαφών Aermacchi MB-339A.

Pagani Huayra Tricolore

Όσον αφορά το σχεδιασμό, το Huayra Tricolore έχει έναν πιο έντονο μπροστινό διαχωριστή, ενώ έχουν γίνει αλλαγές στον μπροστινό προφυλακτήρα, ο οποίος είναι διακοσμημένος με επανασχεδιασμένους αεραγωγούς που βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά απόδοσης του εναλλάκτη – και κατά συνέπεια τον κινητήρα V12. Από εδώ και πέρα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στην είσοδο αέρα που βρίσκεται στη μέση, πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, καθώς και στο σχήμα του διαχύτη στο πίσω μέρος, ενώ το πίσω αεροτομή είναι επίσης καινούργιο.

Pagani Huayra Tricolore

Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στο σώμα του Huayra Tricolore που αναφέρονται στο Aermacchi MB-339A, όπως τα σημεία στήριξης του αεροτομή που μοιάζουν με την πίσω πτέρυγα του εμβληματικού πίδακα και το σωλήνα Pitot στην κουκούλα, το Το όργανο με άλλα λόγια επιτρέπει σε κάθε αεροσκάφος να μετρά τη μακροσκοπική ταχύτητα του αέρα και, συνεπώς, να προσδιορίζει την αεροδυναμική του κατάσταση. Ωστόσο, η πιο άμεση αναφορά στο Frecce Tricolori είναι το εξωτερικό χρώμα του αυτοκινήτου, αλλά και ο σχεδιασμός των τροχών που αναφέρονται σε μια έλικα αεροσκάφους.

Pagani Huayra Tricolore

Η κίνηση προς το Pagani Huayra Tricolore, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίτυπα, το καθένα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, προσφέρεται από τον γνωστό κινητήρα Mercedes-AMG V12 6.0-λίτρων, ο οποίος παραδίδει για την περίσταση 840 hp στο 5.900 σ.α.λ. και ροπή 1.100 Nm σταθερά από 2.000 έως 5.600 σ.α.λ. Το κιβώτιο είναι σειριακού τύπου 7 ταχυτήτων, το οποίο σε συνδυασμό με το ηλεκτρομηχανικό διαφορικό ζυγίζει έως και 35% λιγότερο από τις συσκευές που αποτελούνται από μετάδοση διπλού συμπλέκτη.

Source