Νέες τεχνολογίες πρόβλεψης ατυχημάτων από τη Ford

Η Ford αναπτύσσει νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην πρόβλεψη τροχαίων ατυχημάτων μέσω αισθητήρων τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στα οχήματα σε αυτό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας, παγκοσμίως υπάρχουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια (!) Θάνατοι από τροχαία ατυχήματα (περίπου 3.700 θάνατοι την ημέρα), ενώ το οικονομικό κόστος (περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως) είναι εξίσου αφόρητο!
Φυσικά, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους όσοι συμμετέχουν στην αυτοκινητοβιομηχανία και η Ford, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, είναι επίσης ηγέτης σε αυτόν τον τομέα.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τα εργαστήρια Vivacity και διάφορα άλλα ερευνητικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που θα οδηγήσουν – σε μεγάλο βαθμό – στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της αλληλεπίδρασης οχημάτων σε πραγματικό χρόνο.
Στην ουσία, η Ford ηγείται ενός προγράμματος που στοχεύει στην πρόβλεψη μέσω δεδομένων που συλλέγονται από ειδικούς αισθητήρες τόσο σε οχήματα όσο και σε οδικές υποδομές.
Αυτά τα δεδομένα θα αναλυθούν μέσω του συστήματος “Εργαλείο οδικής ασφάλειας βάσει δεδομένων” σε μια προσπάθεια πρόβλεψης των πιθανών θέσεων και αιτιών των τροχαίων ατυχημάτων, επιτρέποντας στις τοπικές αρχές να λάβουν προληπτικά μέτρα σε διάφορα σημεία όπως. χ. διασταυρώσεις και ούτω καθεξής. που ενέχουν αυξημένους κινδύνους για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.
Σε αυτό το στάδιο, η Ford πρέπει να επιδείξει εκτενή έρευνα στον τομέα της διασύνδεσης των οχημάτων μέσω της ανάλυσης δεδομένων τηλεματικής, όπως π.χ. η χρήση του επιταχυντή ή του φρένου και η γωνία περιστροφής του τιμονιού, ενώ η εταιρεία Vivacity Labs προαναφέρθηκε, θα προσφέρει δεδομένα που θα συλλέγονται από πρόσθετους ειδικούς αισθητήρες στο οδικό δίκτυο.
Αυτοί οι αισθητήρες χρησιμοποιούν αλγόριθμους Machine Learning για την ανίχνευση ατυχημάτων που… σχεδόν συμβαίνουν, αναλύοντας τα μοτίβα κίνησης τόσο των πιο ευάλωτων χρηστών του δρόμου (ποδηλάτες, πεζοί, ποδηλάτες) όσο και τα υπόλοιπα – συμβατικά – οχήματα, τα οποία δεν φέρουν συστήματα διασύνδεσης.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τις γενικές προσπάθειες της Ford με τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων σχετικά με την κίνηση οχημάτων σε αστικά περιβάλλοντα και την πρόβλεψη κάθε είδους τροχαίων ατυχημάτων, στο παρακάτω βίντεο.

Source