Το νέο φορτηγό κυψελών καυσίμου της Hyundai στην ΕΕ (+ vid)

Η Hyundai άρχισε να παραδίδει συνολικά 50 φορτηγά XCIENT με σύστημα κυψελών καυσίμου στην Ελβετία μέχρι το τέλος του έτους, με απώτερο στόχο να παραδώσει συνολικά 1.600 μονάδες έως το 2025.

Οι παραδόσεις των πρώτων φορτηγών με το σύστημα «κυψέλης καυσίμου» ξεκίνησαν τον Ιούλιο Hyundai στην Ελβετία, επισημοποιώντας έτσι την έναρξη της συμμετοχής της κορεατικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai αναμένεται να έχει παραδώσει συνολικά 50 XCIENT Κυψέλη καυσίμου φορτηγά σε επιλεγμένους πελάτες έως το τέλος του έτους και εκτιμά ότι θα έχει συνολικά 1.600 οχήματα έως το 2025.
Σε μια δήλωση, ο αντιπρόεδρος της Hyundai Motor και επικεφαλής των επαγγελματικών οχημάτων, Cheol Lee, δήλωσε:Φορ Αυτό το φορτηγό είναι πλέον πραγματικότητα και όχι φιλόδοξο ερευνητικό έργο. Ταυτόχρονα, αναμένεται να συμβάλει στη δημιουργία ενός γενικότερου… οικοσυστήματος με βάση το υδρογόνο ως καύσιμο, όπου τα επαγγελματικά οχήματα θα ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες των επιχειρήσεων, με σχεδόν μηδενικές εκπομπές, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλον για όλους.».
Με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το φορτηγό κυψελών καυσίμου Hyundai XCIENT Είναι εξοπλισμένο με σύστημα κυψελών καυσίμου που αποδίδει 190kW (περίπου 260 hp) που αποτελείται από δύο μπαταρίες των 95 kW η καθεμία. Χρησιμοποιείται ως καύσιμο για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την οδήγηση του οχήματος το υδρογόνο που αποθηκεύεται σε επτά (7) δεξαμενές με συνολική χωρητικότητα 32,09 kg. Αυτό το σύστημα κίνησης εξασφαλίζει σε αυτό το στάδιο αυτονομία έως 400 χλμ. Στην πραγματικότητα, Ο ανεφοδιασμός οχημάτων με υδρογόνο διαρκεί 8 – 20 λεπτά!
Παραλληλα με το XCIENT Fuel Cell σε πλαίσιο φορτηγού, Η Hyundai ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα τρακτέρ για μεταφορά μεγάλων αποστάσεων, το οποίο θα έχει εμβέλεια έως και 1.000 χλμ. και προορίζεται επίσης για πώληση σε διάφορες αγορές της ΕΕ και της Βόρειας Αμερικής.
Σε αυτό το στάδιο, τα πρώτα 10 φορτηγά XCIENT Fuel Cell (από τα 50 που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους) έχουν συνολικό μήκος 9,745 mm. και μεταξόνιο 5.130 mm., με το το μικτό βάρος τους είναι 19t. (μέγιστο βάρος αμαξοστοιχίας στα 36t.). Το απόβαρο είναι 0,9795 kg και το μέγιστο φορτίο για τον εμπρός και πίσω άξονα ορίζεται στα 8,0 και 11,5t αντίστοιχα.
Τέλος, φυσικά, ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει πολλαπλά συστήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας και βοήθειας οδηγού όπως FCA (Μπροστινή βοήθεια για αποφυγή σύγκρουσης), SCC (Smart Cruise Control), VDC (Δυναμικός έλεγχος οχήματος), LDW (Lane Departure Warning) κ.λπ.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το νέο φορτηγό υδρογόνου της Hyundai στα βίντεο που ακολουθούν.

Source