Τέλος η Alfa Romeo Giulietta

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, η Giulietta είναι κάτι παρελθόν. Το επίκεντρο είναι τώρα στο Tonale.

Τελικοί τίτλοι για Άλφα ρομέο Giullieta, που μετά 10 χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά, ήρθε η ώρα το παρελθόν.

Η ιταλική αθλητική εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει το τέλος του μικρού μοντέλου hatchback ορίζοντας ως… τερματικό το τέλος του τρέχοντος έτους. Όπερα και έτοιμο.

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα ClubAlfa, τα τελευταία αντίγραφα της Giulietta πέρασαν τη γραμμή συναρμολόγησης τις προηγούμενες ημέρες, αν και το τέλος της παραγωγής είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021.

Το μικρό και μεσαίο μοντέλο ξεκίνησε το 2010 τον συγκροτούν διάδοχος του 147. Το 2011 εμφανίστηκε δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο (European Car of the Year), ενώ συνολικά παρήχθησαν περισσότερες από 400.000 μονάδες.

ο 2013, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσίασε ένα μια αναβαθμισμένη έκδοση του Giulietta, με τις αλλαγές που αφορούν – μεταξύ άλλων – μία νέο σύστημα πολυμέσων Uconnect – πλαισιωμένο από οθόνη αφής 5 ή 6,5 ιντσών – καθώς και μερικά στυλιστικές παρεμβάσεις.

Ανανεώθηκε επίσης 2016, όταν υιοθέτησε ένα επανασχεδιασμένο μέτωπο (αναφέρεται στη Giulia), ενώ μας γνωρίστηκαν νέες εκδόσεις εξοπλισμού (Giulietta, Giulietta Sport και Giulietta Veloce).

Η Alfa Romeo προσπάθησε να σταματήσει την πτωτική τάση του μοντέλου μέσω της ανανεωμένης έκδοσης MY2019, που περιελάμβανε Βελτιστοποιημένοι κινητήρες Euro6D. Ένας κινητήρας βενζίνης turbo 1,4 λίτρων. 120 hp, Multijet 1,6 l (120 ps), με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο (Alfa TCT) και 2 λίτρων Multijet 170 hp, πλαισιωμένο με μετάδοση Alfa TCT.

Σημειώνεται ότι το κενό που άφησε ο Giulietta στην κατηγορία τους μικρά και μεσαία μοντέλα hatchback δεν θα αντικατασταθεί πλέον, με την επωνυμία να επικεντρώνεται τώρα στο πολυαναμενόμενο C-SUV, Alfa Romeo Tonale.

Διαβάστε επίσης:

Σε 500 αντίτυπα τα κορυφαία GTA και GTAm Alfa Romeo Giulia

Στο κομμάτι με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (βίντεο)

Η επιστροφή του θρυλικού GTV της Alfa Romeo

Source