Ο νέος κινητήρας Hyundai N έχει πολλά κοινά με το WRC στο σύνολό του

Ο Hyundai ακολούθησε τη λογική άλλων κατασκευαστών, τυπικά παραδείγματα h Mercedes με την AMG, την BMW με το τμήμα M και την Audi με το Audi Sport και αποφάσισαν να επενδύσουν σε πιο ειδικά και πιο σπορ μοντέλα. Αυτά με το όνομα N, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο διάσημο γερμανικό κομμάτι του Nürburgring.

Ο λόγος που η κορεατική εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι είναι να αυξήσει τις πωλήσεις που προκύπτουν από την ενίσχυση της συνολικής εικόνας της μάρκας. Ταυτόχρονα, εκτός από τα καθαρόαιμα μοντέλα N, υπάρχει επίσης η N Line, η οποία συμβάλλει επίσης στις πωλήσεις με την πιο δυναμική εμφάνιση.

Η Hyundai, ωστόσο, επεκτείνει συνεχώς τη σειρά N με νέα μοντέλα, ενώ στο εγγύς μέλλον θα προσθέσει έναν νέο κινητήρα. Πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο turbo 2.300 κυβικά μέτρα, το οποίο θα έχει υψηλότερα αποθέματα ισχύος από τα υπάρχοντα 2,0 lt.

Το σημαντικό είναι ότι θα έχει πολλά κοινά – από την κυλινδροκεφαλή έως τις ενισχύσεις στο μπλοκ – με το σύνολο με το οποίο η Hyundai έχει κερδίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα κατασκευαστών στο WRC. Χαρακτηριστικό του είναι ότι θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει τις 7.000 σ.α.λ. τιμή ιδιαίτερα εντυπωσιακή για μαζική παραγωγή turbo.

Source