Η Nissan παρέχει δωρεάν τεχνολογία ενάντια στο Covid-19

Η Nissan υποστηρίζει τον αγώνα κατά του Covid-19 παρέχοντας δωρεάν άδειες χρήσης της τεχνολογίας αισθητήρων θερμικής απεικόνισης που έχει αναπτύξει.

Η Nissan εγκρίνει την τεχνολογία χαμηλού κόστους σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης Ανοικτής Πρόσβασης IP κατά του Covid-19, την οποία υπέγραψε η εταιρεία τον Μάιο. Υπογράφοντας τη δήλωση, η Nissan συμφώνησε να μην ζητήσει αποζημίωση ή να μην απαιτήσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας, μοντέλα χρησιμότητας, σχέδια ή πνευματικά δικαιώματα για οποιεσδήποτε δραστηριότητες που στοχεύουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Nissan Covid19

Οι άδειες προορίζονται για πολλαπλά προϊόντα που αναπτύχθηκαν από την Chino Corp. και την Seiko NPC Corp. Η Chino χρησιμοποιεί την τεχνολογία Nissan για να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να πουλήσει συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας σώματος με τρόπο χωρίς επαφή που μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες επιφάνειας σώματος. Η Seiko NPC έχει αναπτύξει αισθητήρες με άδεια χρήσης της τεχνολογίας από την IHI Aerospace Co., Ltd. Αυτοί οι αισθητήρες χρησιμοποιούνται σε άθικτες συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας σώματος για πολλές εταιρείες.

Nissan Covid19

Αυτές οι συσκευές μέτρησης χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις όπως σχολεία, αεροδρόμια και ιατρικές εγκαταστάσεις για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας χωρίς επαφή της Nissan ανιχνεύει τις υπέρυθρες ακτίνες από ένα αντικείμενο ή περιοχή. Μπορεί να εμφανίσει εικόνες, όπως κατανομές θερμοκρασίας, με ανάλυση περίπου 2000 pixel και μπορεί να κατασκευαστεί με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από τους αισθητήρες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας συμβατικές τεχνολογίες.

Στην Ελλάδα, με τις εκθέσεις και τα εργαστήρια του Nissan-Nick. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. για να είναι ανοιχτή, η εταιρεία θα συνεχίσει να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, με ένα πακέτο κατευθυντήριων γραμμών και συστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη Nissan Europe, Nissan Nick. Η Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., πλαισιώνει το δίχτυ ασφαλείας για όλους τους υπαλλήλους, πελάτες και συνεργάτες της, σε όλη την Ελλάδα. δελτίο τύπου

Source