Οδηγήσαμε το πολύ συζητημένο ηλεκτρικό Polestar 2 στη Σουηδία

Οδηγήσαμε το νέο και πολλά υποσχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Polestar 2 στη Σουηδία και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ο φίλος του Autonomous.gr Φώτης Βασιλούδης, είχε την ευκαιρία να κάνει μια δοκιμαστική κίνηση και να μεταφέρει τις εντυπώσεις του. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Γκέτεμποργκ της Σουηδίας με τον Fotis να κλείνει το ραντεβού ηλεκτρονικά

Όπως μας λέει, φτάνοντας στον αντιπρόσωπο υπέγραψε μια δήλωση που ανέφερε ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του ή τη ζωή άλλων κατά τη διάρκεια της δοκιμής λόγω της ιπποδύναμης και της ροπής αστραπής που προσφέρει το Polestar 2 και μετά. έλαβε το κλειδί και ξεκίνησε τη βόλτα του με το Polestar 2.

Το Polestar 2 είναι η νέα προσθήκη στη γκάμα καθαρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία συνοδεύεται από πολλά περγαμηνή. Έχοντας ήδη ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στις πιο προηγμένες χώρες όσον αφορά την ηλεκτρονική κινητικότητα στην Ευρώπη, το ηλεκτρικό fastback παρουσιάζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα στην κατηγορία του και από πολλούς ως ο κύριος αντίπαλος του κυρίαρχου μοντέλου Tesla 3.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάσαμε το ηλεκτρικό Hyundai KONA στην Ελλάδα

Δεν είναι υπολογιστής, αλλά αυτοκίνητο

Πρώτα απ ‘όλα, είναι ένα εντυπωσιακό επιβλητικό όχημα, με το ύψος της ανάρτησης και το σχέδιο hatchback να σας αφήνει με μια παράξενη αίσθηση. Η Volvo έχει συνδεθεί με ανάρτηση και εσωτερικό θόρυβο, καθώς και ηχομόνωση. Σε γενικές γραμμές, αποπνέει εξαιρετική αίσθηση, τόσο από άποψη σχεδιασμού όσο και από άποψη υλικών και εφαρμογών. Από τη θετική πλευρά, υπάρχει άφθονος αποθηκευτικός χώρος σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου.

Polestar 2
Polestar 2

Στο μειονέκτημα, παρόλο που ο σχεδιασμός έχει εντυπωσιάσει την αγορά, ένας ψηλός άντρας μπορεί να νιώθει άβολα στο κάθισμα του οδηγού, καθώς τα παράθυρα είναι αρκετά μικρά. Ωστόσο, ένιωσα ότι είχα καλή ορατότητα, αν και θα ήθελα κάτι περισσότερο. Στα πίσω καθίσματα, οι χώροι είναι πολύ άνετοι, για ένα ψηλό άτομο, ενώ η γυάλινη οροφή βοηθά πολύ.

Θα έλεγα ότι το Polestar 2 είναι το πρώτο ηλεκτρικό που δεν με κάνει να νιώθω ότι είμαι μέσα σε έναν υπολογιστή, αλλά σε ένα αυτοκίνητο. Το σύστημα Android και η Google καθιστούν πολύ εύκολη την επικοινωνία με το δίκτυο. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που επιταχύνεται, αφού ένιωσα ότι όταν, για παράδειγμα, βγαίνω στον αυτοκινητόδρομο, δεν χρειάζεται καν να κοιτάξω στον καθρέφτη, απλά πατάω τον επιταχυντή και απλά βλέπω τα οχήματα μπροστά. Έχει ένα καταπληκτικό σύστημα με ένα μόνο πεντάλ, το οποίο συνηθίζαμε σε 5 λεπτά και μετά το λάτρεψα! Όπως μου άρεσε ο έλεγχος λωρίδας, που με κράτησε ακριβώς στο κέντρο της λωρίδας.

Το Polestar προσφέρει τεχνική υποστήριξη οπουδήποτε στον κόσμο και δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού Over the Air (OTA) για 3 χρόνια. Ωστόσο, μετά το τέλος των 3 ετών, θα πρέπει να πληρώσετε έναν πάροχο Διαδικτύου με μια κάρτα SIM εάν θέλετε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το καλό του δικτύου.

Polestar 2
Polestar 2
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, το Polestar 2 μετρά τα πάντα

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο “άγχος εύρους”. Όταν επιλέγετε έναν προορισμό, το σύστημά σας εμφανίζει αυτόματα το δρομολόγιό σας. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει ποιοι σταθμοί φόρτισης λειτουργούν και με ποια ταχύτητα φόρτισης, ποια κατανάλωση έχει το αυτοκίνητο με βάση το στυλ οδήγησης, το υψόμετρο, τα όρια ταχύτητας, το έδαφος και βελτιστοποιεί τις στάσεις που πρέπει να κάνετε. Βλέπουμε λοιπόν ότι το χαρτί και το μολύβι θα αρχίσουν να γίνονται πρακτικές του παρελθόντος από τώρα και στο εξής. Δεν λέω να είστε ήρεμοι, αλλά τα βήματα είναι σίγουρα ενθαρρυντικά. Για το ρεκόρ, το Polestar 2 I οδήγησε κόστος κοντά στα 70.000 ευρώ.

Τεχνικές προδιαγραφές και τιμές

Το Polestar 2 βασίζεται σε πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολική απόδοση 408 ίππων και 660 Nm ροπής, με μετάδοση κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 78 kWh, προσφέροντας αυτονομία για 470 χλμ στον κύκλο WLTP. Όσον αφορά την απόδοση, σύμφωνα με το εργοστάσιο, χρειάζονται 4,7 δευτερόλεπτα για την επεξεργασία από 0-100 km / h.

Η τιμή του ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα στο Νορβηγία ξεκινά από 44.500 ευρώ, σε Σουηδία από 63.740 ευρώ. Σε Γερμανία διαθέσιμος να 53.540 ευρώ, καθώς Ολλανδία και Βέλγιο από 59.800 ευρώ.

Στο μέλλον, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα ακολουθήσουν φθηνότερες εκδόσεις με τις τιμές να ξεκινούν από 39.900 ευρώ.

Σημειώστε επίσης ότι η Polestar ανακάλεσε πρόσφατα τις 2.189 μονάδες που είναι διαθέσιμες παγκοσμίως λόγω προβλήματος με σφάλμα λογισμικού μονάδας ελέγχου μπαταρίας.

Polestar 2
Polestar 2
Polestar 2
Polestar 2
Polestar 2
Polestar 2

Η Polestar είναι η υποκατηγορία της Volvo Car Group και της Zhejiang Geely Holding, και εστιάζει αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δοκιμή σε σουηδικό έδαφος

Το Polestar 2 δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα ξεκινήσει η εμπορική του κυκλοφορία στη χώρα μας. Στη Σουηδία, ωστόσο, το Polestar Electric έχει ήδη εντυπωσιακές πωλήσεις.

.Source