Το “I Move Electrically” ξεκινά σήμερα

Με σημαντικά κίνητρα έως και 10.500 ευρώ για ταξί και 5.500 ευρώ για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “I Move Electric” ξεκινούν σήμερα. Μάθετε εδώ…

ELECTRIC MOTION & Professional: Νέα μοντέλα, τιμές, δίκτυο φόρτισης με 1 κλικ!

Σήμερα Δευτέρα (24/8/2020), από τις 17:00, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στην πλατφόρμα “kinoumeilektrika.ypen.gr»Με βάση το σχετικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.
Ως εκ τούτου, με βάση όσα έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ακόλουθοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη δράση “I move Electricly”, υποβάλλοντας σχετική αίτηση

Τι ισχύει για άτομα:

 • Άτομα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, τα οποία μπορούν να αγοράσουν ή να μισθώσουν μέσω μιας μακροχρόνιας σύμβασης μίσθωσης καθαρά ηλεκτρικά οχήματα. Επιπλέον, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν εναλλακτικά την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου ή τρίκυκλου καθώς και ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Για αυτήν την κατηγορία, το οικολογικός δώρο ορίζεται ως εξής:

 • Για αγορά ή μίσθωση ενός καθαρά ηλεκτρικού οχήματος Λιανική τιμή προ φόρων (LTPF) έως 30.000 ευρώ, η επιδότηση ανέρχεται σε 20% αξίας, με μέγιστο ποσό επιδότηση του 6.000 ευρώ.
 • Για αγορά ή ενοικίαση ενός καθαρά ηλεκτρικού οχήματος με ΣΔΙΤ από 30,001 – 50,000 ευρώ, ο η επιδότηση ανέρχεται σε 15% αξίας, με μέγιστο ποσό 6.000 ευρώ.
 • Για αγορά δύο ή τριών τροχών, ο οικολογικό μπόνους αντιστοιχεί στο 20% της τιμής με μέγιστο ποσό 800 ευρώ.
 • Για αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, ο Η επιδότηση ανέρχεται σε 40% με μέγιστο όριο 800 ευρώ.

Ταυτόχρονα, τα άτομα έχουν την ευκαιρία, εάν το επιλέξουν, να επιδοτηθούν με 500 ευρώ για την αγορά ενός έξυπνου οικιακού φορτιστή, υπό την προϋπόθεση ότι τεκμαίρεται η ικανότητά τους να το εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητο ή μισθωμένο μέρος στην κύρια κατοικία τους. .
Εκτός από την επιδότηση, είναι επιλέξιμες ειδικές κατηγορίες, όπως εκείνες με πολλά παιδιά και άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι θα λάβουν επιπλέον 1.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου ή 500 ευρώ για την αγορά μοτοσικλέτας, τρίκυκλου και ποδηλάτου.
Τέλος, Είναι προαιρετικό να αποσύρετε ένα παλιό όχημα που έχει ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως την 1.1.2013 και ανήκει στον αιτούντα τουλάχιστον από την 1.1.2020. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η “ανταμοιβή” για την απόσυρση αυτών των οχημάτων ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και για τα δίκυκλα έως 400 ευρώ.

Η απόσυρση δεν ισχύει για ποδήλατα και αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να επιδοτηθούν μεμονωμένα για την αγορά φορτιστή ή για την απόσυρση, αλλά μόνο εάν συνδυάζεται με την αγορά ή ενοικίαση ηλεκτρικού οχήματος.

Τι ισχύει για τους ιδιοκτήτες δημόσιων επιβατών – ΤΑΞΙ οχημάτων:

 • Για αγορά ή μίσθωση ενός καθαρά ηλεκτρικού οχήματος με μέγιστη τιμή 50.000 ευρώ, ο οικολογικό μπόνους ανεβαίνει έως και 25% του LPTF με μέγιστο όριο 8.000 ευρώ.
 • Για αγορά ή μίσθωση υβριδικού plug-in οχήματος χαμηλές εκπομπές (έως 50 g / km) ο η επιδότηση ανέρχεται στο 15% του LPTF για αξία έως και 50.000 ευρώ και μέγιστο όριο των 5.500 ευρώ.
 • Και στις δύο παραπάνω κατηγορίες, είναι Είναι υποχρεωτικό να αποσύρετε ένα παλιό όχημα ταξί, με ημερομηνία εγγραφής στην Ελλάδα έως την 1.1.2013 με επιβράβευση έως 2.500 ευρώ. Δεδομένου αυτού, Το συνολικό οικολογικό μπόνους μπορεί να φτάσει τα 10.500 ευρώ ή 8.000 ευρώ για όσους επιλέγουν ένα υβριδικό όχημα.
 • ο ειδικές κατηγορίες επιλέξιμες για επιδότηση, όπως μεγάλες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες, λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ.

Τι ισχύει για νομικά πρόσωπα ανεξάρτητης μορφής (SA, IKE, EU, OE, LTD, COINSEP) και μέγεθος (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία και μεγάλη εταιρεία)

 • Για αυτές τις εταιρείες, η δυνατότητα επιλογής έως και τριών οχημάτων ή έως έξι παρέχεται εάν η εταιρεία δραστηριοποιείται σε νησιωτικό δήμο. Η επιλογή των οχημάτων γίνεται από τις ακόλουθες κατηγορίες:
 • Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με ΣΔΙΤ έως 50.000 ευρώ, με επιδότηση έως 15% και μέγιστο οικολογικό μπόνους έως και 5.500 ευρώ.
 • Ηλεκτρικά σκούτερ ή τρίκυκλα, με ποσοστό επιδότησης 20% στην αξία τους και μέγιστο όριο 800 ευρώ.
 • Αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα έως 3,5 τόνων. με μέγιστη αξία έως και 50.000 ευρώ, με επιδότηση έως και 15% του LPTF και μέγιστο όριο των 5.500 ευρώ.
 • Υβριδικά plug-in ελαφρά επαγγελματικά οχήματα χαμηλών εκπομπών (έως 3,5 τόνους και εκπομπές έως 50 g / km) με μέγιστη τιμή έως 50.000 ευρώ με επιδότηση έως και 15% του LPTF και μέγιστο 4.000 ευρώ .

Η επιλογή οχημάτων από εταιρείες μπορεί να γίνει σε συνδυασμό των τριών κατηγοριών ή μιας από αυτές.
Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η απόσυρση αυτοκινήτου ή δίτροχου, με ποσό επιδότησης 1.000 ή 400 ευρώ αντίστοιχα.
Σημειώνουμε ότι για καθεμία από τις παραπάνω τρεις κατηγορίες δικαιούχων, είναι δυνατή η υποβολή αίτησης ανά αριθμό ΦΠΑ, ενώ το κόστος ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμο.

Η διαδικασία αίτησης

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει δύο στάδια, αυτό της υποβολής της αίτησης και εκείνο της πληρωμής του οικολογικού μπόνους.
Η υποβολή αιτημάτων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας kinoumeilektrika.ypen.gr, είναι απλή και συνοδεύεται από την επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία δικαιούχου, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο δράσης.
Συγκεκριμένα, για το αίτημα συμμετοχής, ο δικαιούχος θα εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας:

 1. Κωδικοί πρόσβασης Taxisnet.
 2. Εναλλακτικά – και ειδικά σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κωδικών – η δυνατότητα άμεσης εγγραφής παρέχεται συμπληρώνοντας τα προσωπικά δεδομένα του ενδιαφερόμενου.

Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τον τύπο οχήματος που θέλει, το μοντέλο, την τιμή και στα αντίστοιχα πεδία θα σημειώσει εάν θέλει φορτιστή οικιακής χρήσης (μόνο για φυσικά πρόσωπα και μόνο σε περίπτωση που επιδοτούνται για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος ), εάν θα αποσύρει ένα όχημα και εάν ανήκει σε μια ειδική κατηγορία με δικαίωμα πρόσθετης επιδότησης.
Στη συνέχεια, συνιστάται να επιλέξετε “Αποθήκευση” και στη συνέχεια να επισυνάψετε τα σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα (τα οποία θα πρέπει να είναι σε μορφή pdf και με μέγεθος αρχείου μικρότερο από 5 MB).
Μετά από αυτό, ο ενδιαφερόμενος επιλέγει “Αποθήκευση” και “Υποβολή” της αίτησης.
Λάβετε υπόψη ότι οι συμμετέχοντες πρέπει πρώτα να έχουν λάβει επίσημη προσφορά από τον προμηθευτή του οχήματος της επιλογής τους, η οποία θα σφραγίζεται και θα υπογράφεται από τον πωλητή. Χωρίς επισύναψη επίσημης προσφοράς, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή και θα επιστραφεί στον αιτούντα ως συμπλήρωση.
Ταυτόχρονα, υπογραμμίζεται ότι τα μεταχειρισμένα οχήματα, τα οχήματα που προέρχονται από μετατροπή (ακόμη και αν είναι καινούργια) καθώς και τα οχήματα που δεν ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες ή (για αυτοκίνητα) η Λιανική Τιμή Πριν από τους Φόρους δεν θα γίνει αποδεκτή και δεν θα είναι επιλέξιμη. τα 50.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα, για την επιδότηση σε περίπτωση μίσθωσης, η αγορά του οχήματος στο τέλος της περιόδου πληρωμής θα είναι υποχρεωτική για να γίνει ιδιοκτησία του δικαιούχου.

Περισσότερες πληροφορίες στο Βοήθεια Γραφείο

Η λειτουργία του γραφείου βοήθειας έχει επεκταθεί και θα λαμβάνει κλήσεις από τις 10:00 έως τις 22:00 στα τηλέφωνα: 2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124 2131513139.
Ταυτόχρονα, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν ηλεκτρονικά μέσω του support.kinoumeilektrik;[email protected]

Source