Extreme E: Πρώτες επίσημες δοκιμές των ομάδων με έκπληξη για τους επισκέπτες

Οι πρώτες δοκιμές ανάπτυξης ομάδας του Extreme E πραγματοποιήθηκαν στο MotorLand Aragon της Ισπανίας, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκε ένας καλωσόρισμα από τον κόσμο της F1.

Το Extreme E, ένα νέο πρωτάθλημα με καθαρά ηλεκτρικά SUV σε μέρη του κόσμου που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, είναι πολύ κοντά και οι προετοιμασίες πλησιάζουν στο τέλος τους. Πριν από λίγες μέρες, οι 9 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη σεζόν 1 συναντήθηκαν στο κομμάτι MotorLand Aragon στην Ισπανία, για δοκιμές ανάπτυξης.

Οι άνδρες και οι γυναίκες οδηγοί, κάτι υποχρεωτικό για τη σύνθεση κάθε ομάδας στο πλαίσιο της προώθησης της ισότητας των φύλων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Odyssey 21, καθαρό ηλεκτρικό SUV 400 kW (550 hp), το οποίο θα οδηγήσει φέτος αγωνιστικά.

Sebastien Loeb-Cristina Guttierrez

Το διήμερο πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό σημαντική ομίχλη και σε αρκετές περιπτώσεις, περιορισμένης ορατότητας, περιλάμβανε γύρους διαδρομής καθώς και προσομοίωση αγώνων, στο χωματόδρομο που υπάρχει εκεί. Στην πρώτη περίπτωση, το μήκος της γραμμής ήταν 1 χλμ., Ενώ στη δεύτερη 3,1 χλμ.

Carlos Sainz Jr.

Εκτός από το ήδη εντυπωσιακό cast των ηγετών ενός ιδρύματος που δημιουργήθηκε από τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg (η συνέντευξη του 4T μπορεί να διαβαστεί εδώ), που περιλαμβάνει τους Sebastien Loeb, Carlos Sainz, Johan Mattias Ekstrom (η 4T συνέντευξη τους μπορείτε να διαβάσετε εδώ), Ο Johan Kristoffersson και ο Timmy Hansen, στην πίστα της Aragon, βρέθηκαν επίσης Carlos Sainz Jr., ο οποίος παρέμεινε στο κόκκινο, καθώς είναι μέτοχος στην ομάδα ACCIONA | Sainz XE, με επικεφαλής τον πατέρα του.

Χ44

Διαβάστε τι είπαν ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές για τις δοκιμές Odyssey 21:

Sebastien Loeb (X44): “Το αυτοκίνητο είναι διαφορετικό από αυτό που είμαι συνηθισμένο στην οδήγηση, οπότε ήμουν χαρούμενος που έβλεπα τη δύναμη, την καλή πρόσφυση και την ισορροπία του – απόλαυσα πραγματικά τις δοκιμές! Ήταν ωραίο να δουλεύω με την ομάδα κατά την εκμάθηση του αυτοκινήτου, και ειδικά την οδήγηση με την Cristiana “Είναι από τη φύση της επιδέξιος οδηγός, εργάζεται σκληρά και ανυπομονώ να έχω το σύντροφό της σε αυτή τη νέα περιπέτεια”

Carlos Sainz (ACCIONA | Sainz XE): «Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο Extreme E σε αυτές τις ομαδικές δοκιμές. Το αυτοκίνητο είναι μοναδικό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα όσον αφορά την ισχύ, την ανάρτηση και τη διαχείριση ισχύος. Έχουμε εργαστεί σε αυτά και πολλά άλλα πράγματα Ανυπομονώ ήδη για αγώνες. “

ABT Cupra

Mattias Ekstrom (ABT Cupra): «Ήταν δύο ημέρες διασκέδασης. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το« τέρας »μας για πρώτη φορά σε πλήρη ισχύ και να πάρουμε μια πρώτη εντύπωση του διαγωνισμού, ο οποίος είναι αρκετά δυνατός. Παρόλο που οι καιροί δεν είναι τόσο σημαντικοί στις δοκιμές, ήταν καλό ότι η κοινή χρήση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι κάτι νέο για μένα, αλλά η συνεργασία με την Claudia (Jurtgen) είναι πολύ εύκολη και είχα πολύ διασκέδαση. Ανυπομονώ να ανοίξω και να δοκιμάσω τη μοναδική δομή του. Extreme E σε πραγματικά ανταγωνιστικές συνθήκες “.

RXR

Johan Kristoffersson (RXR): «Ήταν μια εξαιρετική δοκιμή για το RXR. Ήρθαμε ενθουσιασμένοι για να οδηγήσουμε το RXR Odyssey 21 σε πλήρη ισχύ για πρώτη φορά και δεν μας απογοήτευσε. Ευκαιρίες για δοκιμή οδήγησης του αυτοκινήτου από τώρα έως το τέλος της σεζόν. Κοιτάζω προωθήστε την σεζόν 1 “.

ΔΡΑΣΗ XE

Carlos Sainz Jr: «Περίμενα ο πατέρας μου να ασχοληθεί με το Extreme E και είδα το ενδιαφέρον του, οπότε ήμασταν αρκετά απασχολημένοι για τους τελευταίους 3-4 μήνες με το έργο. Είναι μια νέα πρόκληση και βλέπω ότι εργάζονται πολύ σκληρά για να κάνουν το ομάδα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική. “Το κλιματικό μήνυμα του Extreme E είναι πολύ σημαντικό, καθώς πρέπει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για το τι συμβαίνει στον κόσμο, ενώ παράλληλα παράγουν θέαμα και καλοί αγώνες.”

Μετά την ολοκλήρωση του τεστ, τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στις βάσεις των αντίστοιχων ομάδων τους για τις τελικές ρυθμίσεις, προτού φορτωθούν στην πλωτή μάντρα Extreme E, το πλοίο St. Helena, το οποίο θα φύγει για το ταξίδι της στα μέσα Φεβρουαρίου.

Extreme E - Group Test

Σας υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα της σεζόν 1 του Extreme E περιλαμβάνει 5 αγώνες:

1. X Desert Prix: Al ‘Ula – Σαουδική Αραβία (20-21 Μαρτίου)

2. X Ocean Prix: Ντακάρ – Σενεγάλη (29-30 Μαΐου)

3. Arctic X Prix: Kangerlussuaq – Γροιλανδία (28-29 Αυγούστου)

4. Amazon X Prix: Santarem – Βραζιλία (23-24 Οκτωβρίου)

5. X Prix Glacier: Patagonia – Argentina (11-12 Δεκεμβρίου)

Κάθε αγώνας στα ειδικά σχεδιασμένα κομμάτια θα διαρκέσει δύο ημέρες, με δύο προκριματικούς αγώνες, έναν ημιτελικό και έναν τελικό. Κάθε μεμονωμένος αγώνας θα περιλαμβάνει 2 γύρους, με τον άνδρα οδηγό να ολοκληρώνει έναν γύρο και το θηλυκό τον άλλο. Τα αποτελέσματα θα βασίζονται στη θέση τερματισμού σε κάθε αγώνα και όχι στον συνολικό χρόνο.

Source