Νέος μπροστινός άξονας 10t από τη MAN

Θα είναι ένας άξονας 10t βαρέως τύπου. για τις εκδόσεις 6×4 και 8×4 του νέου MAN TGS & TGX που αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητές τους σε εργοτάξια και άλλα απαιτητικά περιβάλλοντα εργασίας.

Οι εκδόσεις τριών αξόνων και τεσσάρων αξόνων της νεολαίας MAN TGS και TGX, μπορεί τώρα να εξοπλιστεί με έναν νέο μπροστινό άξονα με χωρητικότητα δέκα τόνων, αντί για τον τρέχοντα διαθέσιμο άξονα εννέα τόνων. Αυτός ο άξονας προορίζεται για φορτηγά που μεταφέρουν γερανούς και αυξάνει την ικανότητα φόρτωσής τους, ενώ παράλληλα επεκτείνει την ακτίνα εργασίας μεγάλων γερανών φόρτωσης πάνω από την καμπίνα. Επίσης, αυξάνονται οι δυνατότητες των γερανών που αναδιπλώνονται πίσω από την καμπίνα.
Για παράδειγμα, ένας γερανός με ικανότητα ανύψωσης 10 τόνων όπως αυτός που μας φαίνεται σε ένα MAN TGX 33.510 6×4, μπορεί να φτάσει σε ύψος 29,2 μέτρων. Στη συνέχεια μπορεί να φορτωθεί με έως 650 kg, βάρος που αντιστοιχεί σε 13 σακούλες τσιμέντου. Ομοίως, εάν ο ίδιος γερανός εισέλθει σε MAN TGX που μεταφέρει τον τυπικό μπροστινό άξονα 9 τόνων, θα είχε ύψος ανύψωσης 24,8 μέτρα. Δηλαδή, θα μπορούσε να φτάσει έως και 9ο -και όχι τα 10οόροφο ενός κτιρίου. Επιπλέον, θα μπορούσε να ανυψώσει 8 ½ σάκους τσιμέντου – περίπου 420 kg – σε αυτό το ύψος, στο οποίο ο γερανός των 10 τόνων μπορεί να αντέξει βάρος 1.300 kg. Συνολικά, η μέγιστη ανυψωτική ικανότητα του γερανού είναι σημαντικά χαμηλότερη (10 έναντι περίπου 6,2 τόνων).
Η δυνατότητα εγκατάστασης ενός πιο ανθεκτικού μπροστινού άξονα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε κατασκευαστικά φορτηγά, τα οποία μεταφέρουν γερανούς βαρέως τύπου. Επιπλέον, βαρύ καθήκον Οι άξονες απαιτούνται επίσης σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, όπως χιόνια ή αυτά που χρησιμοποιούνται σε λατομεία και ορυχεία, καθώς είναι εξοπλισμένα με βαρύ εξοπλισμό. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι σε ορισμένες χώρες όπως οι Κάτω Χώρες, το επιτρεπόμενο μικτό βάρος υπολογίζεται από τα συνολικά φορτία ανά άξονα. Έτσι, ένα φορτηγό απορρίψεων 4 αξόνων με δύο εμπρός άξονες 10 τόνων έχει δύο τόνους περισσότερο ωφέλιμο φορτίο.

Οι μετασχηματισμοί του MAN Individual

Ο μπροστινός άξονας 10 τόνων με τα νέα φύλλα ελατηρίου διατίθεται στις εκδόσεις 6×4 και 8×4 των νέων MAN TGS και MAN TGX με όλες τις εκδόσεις καμπίνας, με το φάσμα των επιλογών, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων πλαισίων κανονικού και μεσαίου ύψους. Η MAN βελτιστοποιεί το πλαίσιο για σχετικές εφαρμογές, ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών και τις τεχνικές απαιτήσεις κάθε κατασκευαστή γερανού, ένα πλαίσιο πάχους 9,5 mm και πρόσθετες μεταλλικές πλάκες ένθετων τοποθετούνται στο πλαίσιο για να βοηθήσουν στην αύξηση της ακαμψίας και της χωρητικότητας φορτίου.
Επειδή η εγκατάσταση των πλευρικών στηριγμάτων για την ασφαλή λειτουργία του γερανού καταλαμβάνει χώρο στο πλαίσιο – εάν είναι απαραίτητο – το σύστημα εξάτμισης, οι δεξαμενές καυσίμου και το AdBlue, η δεξαμενή πεπιεσμένου αέρα και το κιβώτιο μπαταρίας μπορούν να επανατοποθετηθούν. Επιπλέον, για να χωρέσει μια πρόσθετη μπροστινή υποστήριξη, το MAN προσφέρει ένα μπροστινό πλαίσιο σε συνδυασμό με έναν χάλυβα προφυλακτήρα. Σημειώνεται ότι η ενότητα MAN Individual κάνει όλες αυτές τις προπαρασκευαστικές τροποποιήσεις και προσαρμογές σε εξατομικευμένη βάση. Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι ο πελάτης έχει μόνο μία επαφή με τη MAN για την προετοιμασία του οχήματος και λαμβάνει πιστοποιημένη εργασία από τη MAN με πλήρη εγγύηση.

Source