Η Volvo κατάδυση από 30 μέτρα! (+ βίντεο)

Είναι μια δοκιμή συντριβής ύψιστης σημασίας και σίγουρα, το πιο ακραίο τεστ σύγκρουσης Volvo Cars: Οι ειδικοί στην κυκλοφορία επιβατών χρησιμοποιούν συχνά οχήματα δοκιμής σύγκρουσης στο Κέντρο ασφάλειας Volvo Cars για να τελειοποιήσουν τις τεχνικές διάσωσής τους.

Δείτε επίσης: Ξεκινήστε με εξαντλημένο το Volvo XC40 Recharge

Προκειμένου να επιτρέψουν στις υπηρεσίες διάσωσης να προετοιμαστούν για οποιοδήποτε πιθανό σενάριο σύγκρουσης και να προσομοιώσουν τις δυνάμεις που ασκούνται στις πιο ακραίες πραγματικές συγκρούσεις – δυνάμεις που είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να προσομοιωθούν σε τυπικές δοκιμές σύγκρουσης – Volvo Cars πρόσφατα ακραίες “πρακτικές. νέα μοντέλα Volvo σε γερανό και τα πέταξαν από ύψος 30 μέτρων, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία αρκετές φορές.

Αυτή η προσέγγιση βοήθησε στη δημιουργία αρκετών ζημιών για την επαρκή προσομοίωση της πραγματικής καταστροφής που συμβαίνει στα πιο ακραία σενάρια σύγκρουσης: για παράδειγμα, σύγκρουση με αυτοκίνητο με πολύ υψηλή ταχύτητα, σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό σε υψηλή ταχύτητα ή σε ατύχημα κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο δέχεται σοβαρές παρενέργειες.

Δείτε επίσης: Γνωρίζετε την ομάδα της Volvo CSI;

Σε τέτοιες συνθήκες, τα άτομα στο αυτοκίνητο είναι πιθανό να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Επομένως, η απελευθέρωση είναι προτεραιότητα από το αυτοκίνητο και μεταφέρετέ τα στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό, χρησιμοποιώντας υδραυλικά εργαλεία διάσωσης, γνωστά στη βιομηχανία ως “σαγόνια ζωής”. Οι ειδικοί της απελευθέρωσης μιλούν συχνά για τη χρυσή ώρα μετά το ατύχημα, κατά την οποία ένας επιβάτης πρέπει να έχει απελευθερωθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι διάσωσης συνήθως εκπαιδεύονται σε οχήματα από κατεστραμμένες αυλές οχημάτων. Αλλά η ηλικία αυτών των αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερη, συχνά έως και δύο δεκαετίες. Επομένως, όσον αφορά την αντοχή του χάλυβα, την κατασκευή κλωβού ασφαλείας και τη συνολική ανθεκτικότητα, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των σύγχρονων αυτοκινήτων και εκείνων που κατασκευάστηκαν πριν από 15 έως 20 χρόνια. Και Το νέο Volvo είναι κατασκευασμένο από το ισχυρότερο ατσάλι, εξαιρετικά υψηλή αντοχή, που βρίσκεται στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους διάσωσης να εξοικειωθούν συνεχώς με τα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων και να επανεξετάσουν τις μεθόδους τους προκειμένου να αναπτύξουν νέες τεχνικές απελευθέρωσης. Με άλλα λόγια, αυτές οι προπονήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Για το λόγο αυτό, κατόπιν αιτήματος των υπηρεσιών διάσωσης, η Volvo Cars αποφάσισε να αναβαθμίσει τη διαδικασία.

Δείτε επίσης: Ισχύς και οικονομία με τον κινητήρα Volvo XC40 T5 Twin

“Κανονικά, κάνουμε μόνο δοκιμές σύγκρουσης στο εργαστήριο, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά ρίξαμε αυτοκίνητα από γερανό“, Λέει ο Hokan Gustafson.” Γνωρίζαμε ότι θα δούμε ακραίες παραμορφώσεις μετά το τεστ και το κάναμε για να δώσει στην ομάδα διάσωσης την ευκαιρία να εργαστεί σε μια πραγματική πρόκληση. “

Συνολικά, δέκα Volvo, διαφορετικά μοντέλα, ρίχτηκαν από γερανό αρκετές φορές. Πριν από το ατύχημα, οι μηχανικοί ασφαλείας της Volvo Cars πραγματοποίησαν ακριβείς υπολογισμούς για το πόση πίεση και δύναμη έπρεπε να εφαρμοστεί σε κάθε αυτοκίνητο για να επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο ζημιάς.

Source