Αυτές οι φωτογραφίες από την Κίνα δείχνουν το νέο Ford Mondeo;

Το 2012 η Ford κυκλοφόρησε το Mondeo πέμπτης γενιάς (πωλείται ως Fusion) στην αμερικανική αγορά, καθώς έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 2014 για να το δούμε στην Ευρώπη. Με το τέλος του κύκλου ζωής του μοντέλου, οι πρώτες φωτογραφίες κατάσκοπων του νέου μοντέλου διέρρευσαν από την Κίνα σήμερα.

Από αυτά βλέπουμε ένα πολύ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, αλλά είναι εύκολα αντιληπτό ότι το σώμα του αναφέρεται σε ένα crossover, εγκαταλείποντας εντελώς την παγίδα του παραδοσιακού sedan και του οικογενειακού αυτοκινήτου.

Οι φωτογραφίες κατάσκοπων επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές στις αρχές του έτους, οι οποίες ανέφεραν ότι η Ford θα παρουσιάσει στο τέλος του δεύτερου εξαμήνου του 2021 το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Mondeo, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Με βάση αυτά, ο σχεδιασμός του φαίνεται να είναι εντελώς νέος, με ριζικές αλλαγές που ξεκινούν με ένα εντελώς νέο μπροστινό “πρόσωπο”, στο οποίο η μάσκα φαίνεται να είναι ακόμη πιο σημαντική από ό, τι ήταν μέχρι σήμερα. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν επίσης τα πολύ λεπτά φωτιστικά, τα οποία πλαισιώνονται από έναν μεγάλο προφυλακτήρα, με καθαρές γραμμές.

Το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι μοντέρνο και εκλεπτυσμένο, διατηρώντας παράλληλα έναν σπορ χαρακτήρα. Από τις φωτογραφίες δεν έχουμε ακριβή προβολή του προφίλ, αλλά φαίνεται ότι οι λαβές είναι ενσωματωμένες στα πάνελ των θυρών, με τις ράγες οροφής να επιβεβαιώνουν ότι μιλάμε για αμάξωμα crossover.

Η σπορ σιλουέτα τονίζεται από τη μεγάλη κλίση της οροφής, η οποία εκτείνεται και «σβήνει» με έντονη καμπυλότητα στο πίσω μέρος, καταλήγοντας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το εσωτερικό του μοντέλου θα είναι προφανώς ξεχωριστό και ξεχωριστό. Αυτό συμβαίνει επειδή φαίνεται να έχει μια τεράστια καμπύλη οθόνη, η οποία εκτείνεται από το ταμπλό – μπροστά από τον οδηγό – στον επιβάτη, μειώνοντας το μέγεθος της κονσόλας σχεδόν μόνο για τους αεραγωγούς. Στην κονσόλα μεταξύ των καθισμάτων υπάρχει ένας στρογγυλός επιλογέας ταχυτήτων.

Το νέο μοντέλο λέγεται ότι κωδικοποιείται CD542 και θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα C2 που βρίσκεται στο νέο Focus. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα έχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα με ανεστραμμένο ελατήριο, με παρόμοια λύση με το Volvo XC90, προκειμένου να επωφεληθεί από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Το μοντέλο φημολογείται ότι θα αλλάξει το όνομά του και μπορεί να ονομαστεί Stormtrak, ενώ θα λειτουργήσει ως αντικατάσταση – όχι μόνο – του Mondeo, αλλά και του S-Max και του Galaxy.

.Source