Πώς μια εταιρεία με φρένα φορτηγών ξεχωρίζει για τα κοινωνικά της μέσα!

Η “Petromelidis & Co. OE”, η οποία ξεχωρίζει για τις ιδέες και τα πρωτοποριακά της έργα, ξεκίνησε να αλλάξει τον χάρτη των κοινωνικών μέσων και της επικοινωνίας στη βιομηχανία φρένων φορτηγών.

Η βιομηχανία φρένων φορτηγών δεν ήταν ποτέ γνωστή για την παρουσία των εταιρειών της στο διαδίκτυο, με το δύσκολο καθήκον να ωθήσει τους περισσότερους να μην έχουν παρουσία στα κοινωνικά μέσα, ενώ η πλειονότητα εκείνων που αποφάσισαν να έχουν τη δική τους σελίδα στο Facebook δεν δείχνουν αλληλεπίδραση και λίγες δημοσιεύσεις το χρόνο. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ένας από αυτούς, ο οποίος έχει σκοπό να αλλάξει τον χάρτη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και της επικοινωνίας στον κλάδο, είναι η “Petromelidis & Co. OE”, η οποία ξεχωρίζει για τις ιδέες και τα καινοτόμα έργα της.

Σε ένα από αυτά, παρουσίασε στο κοινό το “Γκαράζ Γνώσης”, μια σειρά από 40 μίνι βίντεο όπου οι λειτουργίες παρουσιάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και ο εσωτερικός κόσμος του φορτηγού! Μια διετής προσπάθεια που συνοδεύτηκε, στην πραγματικότητα, από τη βιβλιογραφία! “Το επιστημονικό περιεχόμενο είναι το Α και το Ο σε μία σελίδα στη σύγχρονη εποχή”, είναι οι πρώτες συνομιλίες του Ευθύμιου Σαββάκη, Επικεφαλής Περιεχομένου και Επικοινωνίας της “Πετρομελίδης & ΣΙΑ ΟΕ”. “Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που αποφασίσαμε όταν αναλάβαμε τη νέα εποχή του διαδικτύου της εταιρείας είναι να δημιουργήσουμε ένα έργο που θα παρέχει συμπυκνωμένες γνώσεις με προτεινόμενη βιβλιογραφία σε επαγγελματίες οδηγούς”, προσθέτει.

Και η βιβλιογραφία μπορεί να είναι μια άγνωστη λέξη για τη βιομηχανία, αλλά δεν ήταν το μόνο «άγνωστο» πράγμα που τόλμησε αυτή η εταιρεία.

Για πρώτη φορά, ακόμη και τα πιο «αντι-τουριστικά» οπτικά αντικείμενα της βιομηχανίας αποδόθηκαν με κομψά γραφικά, τα πρωτογενή infographics έκαναν την εμφάνισή τους αναλύοντας σημαντικές ευρωπαϊκές έρευνες, ενώ ο νέος ιστότοπος της εταιρείας έκλεψε τις εντυπώσεις για την αισθητική και τη λειτουργικότητά της. Ταυτόχρονα, οι εκστρατείες της εταιρείας έχουν κάνει τους γύρους του Διαδικτύου, όπως “Υπενθύμιση” σχετικά με τον καρκίνο του μαστού ή το μήνυμα για την οδική ασφάλεια που ήταν μια θέση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ο Ευθύμιος Σαββάκης γνωρίζει όσο το δυνατόν λιγότερο την έννοια της ειδικής εταιρικής επικοινωνίας, καθώς έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των Fanis Baboulas και Son Funeral Home, όπου οι ανατρεπτικές του ιδέες έγιναν Case Case από διπλώματα και διπλώματα εντός και εκτός country, που παρουσιάστηκαν σε συνέδρια, σεμινάρια και διαλέξεις, προτάθηκαν για εθνικά βραβεία ERMIS, σχολίασαν ακόμη και στο “Netflix” και βοήθησαν τον γίγαντα της εταιρείας που ήδη κατασκευάζει το δικό της δίκτυο Franchise στη Θεσσαλονίκη και την Αθηνά!

Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια στο εξίσου απαιτητικό και ειδικό έργο της “Petromelidis & Co. OE”, με τον υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ. να αναλύσει τη Μελέτη περίπτωσης μιας εταιρείας φρένων φορτηγών ακόμη και σε μια παρουσίαση του Εκδοτικού Οίκου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στην Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, τελικά, η εταιρεία σημείωσε αύξηση κατά 700% στα like της σελίδας του στο Facebook και ενίσχυσε σημαντικά την αλληλεπίδρασή της με το κοινό και τη θέση της στην εγχώρια αγορά, με ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης να συνεισφέρουν εκτενώς στη φιλοσοφία ότι το κάνει να ξεχωρίζει για μισό αιώνα!

Source