Και όμως το 2020 ήταν μια «καλή» χρονιά

Πρώτα απ ‘όλα ήταν καλό γιατί είμαστε όλοι εδώ. Μπορείτε να διαβάσετε και εμείς να γράψουμε. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υγιείς, καθώς η υγεία είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε.
Πριν από την πανδημία, η παραπάνω φράση φαινόταν «κλισέ». Στη σεζόν μετά το COVID-19 είναι σίγουρο ότι θα το εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο.

Ναι, ξέρω, πολλοί από εσάς θα μιλήσετε για την οικονομία και πόσο υπέφερε λόγω του κοροναϊού, αλλά επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης δεν οφείλονταν σε έναν ιό …

Το 2020 ήταν μια καλή χρονιά γιατί μας δίδαξε πολλά: Πρώτα απ ‘όλα μας δίδαξε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Μας δίδαξε να εμπιστευόμαστε, να είμαστε πεισματάρης, να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, να παλεύουμε, να κερδίζουμε.
Ναι, το 2020 δεν ήταν ένα συνηθισμένο έτος. Και φυσικά, παρά τον τίτλο του άρθρου, δεν μπορείτε να το ονομάσετε “καλό”. Με τόσες χιλιάδες νεκρούς, δεν είναι μόνο καλό …
Αλλά η επιστήμη φαίνεται να κερδίζει, το εμβόλιο είναι εδώ! Και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, να ελπίζουμε για ένα καλύτερο 2021.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τον μικρόκοσμό μας, μάθαμε ακόμη περισσότερα: Είδαμε εταιρείες και επιχειρηματίες να αντιδρούν σπασμωδικά και σε πανικό και σε κάποιους άλλους με ψυχραιμία και στοχασμό. Είδαμε εξέχοντα στελέχη που θεωρούσαμε δυναμικά και μαχητικά να πανικοβάλλονται, να κλείνουν το κέλυφος τους, να αντιδρούν σαν να λειτουργούσαν ένα κατάστημα γειτονιάς. Και μερικοί άλλοι που για χρόνια διατηρούσαν χαμηλό προφίλ για να στέκονται ψηλοί, να έρχονται μπροστά, να στέκονται κοντά στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους.
Στις μεγάλες κρίσεις που αναθεωρείτε, βλέπετε, κρίνετε, θαυμάζετε, αλλά απομυθοποιείτε και αυτό εάν τίποτα άλλο δεν είναι χρήσιμο για το μέλλον …
Τα μεγάλα γεγονότα του αυτοκινήτου έμειναν «ορφανά». Ο Χάμιλτον γιόρτασε τον 7ο τίτλο του στην F1 μπροστά από κενά περίπτερα, όπως και ο Ogier στο WRC.

Οι διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν ακυρωθεί και πιθανότατα δεν θα τις ξαναδούμε στο μέλλον, τουλάχιστον με τη μορφή που γνωρίζουμε εδώ και τόσα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων. Στην πρώτη περίπτωση, αυτή των εκθέσεων, θα δούμε τοπική και περιφερειακή ενίσχυση. Αυτό είναι καλό.
Στη δεύτερη, το Διαδίκτυο και η εικονική πραγματικότητα κέρδισαν για λίγο τη φυσική παρουσία του δημοσιογράφου και την επαφή του με το “metal”, αλλά πιστεύουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα.

Ναι, το 2020 ήταν μια παράξενη χρονιά: Κακό, κακό γιατί σημαδεύτηκε από πόνο, θάνατο και δάκρυα.

Αλλά ήταν επίσης καλό στο ότι μας δίδαξε πολλά και μας έκανε καλύτερους, πιο ανθρώπινους, με λιγότερη αλαζονεία.
Ας μάθουμε από το 2020 για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

Καλή χρονιά σε όλους!

Source